Son dakika! Afganistan'dan Türkiye'ye gelenler için yeni kriterler

Son dakika! Afganistan'dan Türkiye'ye gelenler için yeni kriterler

Son dakika haberi... İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile yeni genelge gönderildi. Buna göre, 4 Eylül'den itibaren Afganistan, Pakistan, Hindistan ve Bangladeş'ten gelenler için PCR şartı uygulanacak.

Taliban’ın kontrolü ele geçirmesi sonrası Afganistan'da yaşananlar ve göç etmek zorunda kalanlar ana gündem maddelerinden biri haline geldi. En son ise dün İçişleri Bakanlığı, Ankara’daki Suriyeli göçmenleri kayıtlı oldukları illere gönderme kararı aldı ve Ankara’yı göçmenlere kapattı.

Göçmen konusu gündemdeyken İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Ülkeye Giriş Tedbirleri" konulu genelge gönderdi.

Buna göre, halihazırda durdurulmuş olan Brezilya, Güney Afrika, Nepal ve Sri Lanka uçuşlarına ilişkin uygulama yeni bir karar alınıncaya kadar aynen devam edecek ve bu ülkelerden Türkiye'ye doğrudan seyahat edilmesine izin verilmeyecek.

Öte yandan 4 Eylül'den itibaren Afganistan, Pakistan, Hindistan ve Bangladeş'ten gelenler için PCR testi şartı uygulanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN