AK Parti'den Faruk Koca hamlesi

AK Parti'den Faruk Koca hamlesi

Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulunan AK Parti eski Milletvekili ve Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, tedbirli olarak 'kesin ihraç' istemiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edildi.

Süper Lig'in 15. haftasında Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, maçın orta hakemi Halil Umut Meler'e saldırdı. Yumruklu saldırının ardından yere düşen Meler, bazı kişilerce de tekmelendi. Hakem Halil Umut Meler ve yardımcıları, çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle sahadan çıkartıldı.

Maç sonrası sahaya inerek maçın hakemine şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile sahaya inen taraftarlar hakkında, "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" ve "kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama" suçlarından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Olayın ardından Ankara Batı Adliyesi'ne sevk edilen Faruk koca işlemlerinin ardından tutuklandı.

AK PARTİ'DEN KESİN İHRAÇ TALEBİ

AK Parti'den, Hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan Faruk Koca'yı ihraç etme talebi geldi.

İhraç kararı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) görüşüldü.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki basına kapalı toplantı yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü.

MKYK üyelerinin oy birliğiyle Koca, tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN