Akşener ve Babacan'dan parlamenter sistem zirvesi

Akşener ve Babacan'dan parlamenter sistem zirvesi

İYİ Parti lideri Akşener ile DEVA Partisi lideri Babacan gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından yaptıkları ortak açıklamada Türkiye'nin sorunlarını konuştuklarını açıkladı. Ayrıca parlamenter sisteme dair çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını aktardı.

İYİ Parti Genel Başkanı meral Akşener, sabah saatlerinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı DEVA Partisi Genel Merkezi'nde ziyaret etti. İki lider görüşmenin ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirdiler. İki lider açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

2.jpg

Açıklamaya ilk olarak başlayan Babacan, "Ülkemizin derin kriz ortamından çıkışı için neler yapmak gerektiğini değerlendirdik. Güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili 6 siyasi parti çalışmalarını hazırladılar. Biz bu çalışmayı çok önemsiyoruz.

'ÇALIŞMALAR BİRBİRİNDEN UZAK DEĞİL'

Ülkemizin içinde bulunduğu bu dar boğazdan çıkışın en önemli araçlarından birisinin sistem değişikliği olduğunu düşünüyoruz. Parlamenter sistemle ilgili de genel anlamda görüş alışverişinde bulunduk. Gördük ki çalışmalar birbirinden uzak çalışmalar değil ve aklın yolu bir.

'NASIL BİR TÜRKİYE GÖRMEK İSTİYORUZ?'

'Nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz? Nasıl bir Türkiye görmek istiyoruz?' diye baktığımızda gerçekten özlediğimiz tablo birbirinden farklı değil. Arkadaşlarımız 2 haftada bir toplanarak 4-5-6 ayrı sistemi en azından ilkeler bazından tek bir sistem haline getirebilecek miyiz diye bunun arayışında olacaklar" dedi.

3.jpg

'İLKELER BÜTÜNÜ ORTAYA ÇIKTI, ŞEKİLLENİYOR'

Akşener ise konuşmasında "Türkiye'ye dair pek çok konuda istişarede bulunduk. Bir de parlamenter sisteme dair dün kendilerinin açıkladığı daha önce de bizim açıkladığımız; biz 'iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş diyoruz. Diğer siyasi partiler güçlendirilmiş parlamenter sistem diyorlar. Hepimizin kendi renklerini içine kattığımız ama sonuçta bir ilkeler bütünü ortaya çıktı şekilleniyor. B

'TÜRKİYE 10 YILDIR İSTİŞARE ETMEYİ UNUTTU'

ir de seçime doğru gidiliyor, bu seçimde parlamenter sisteme geçiş ya da bu ucube sistemde kalış üzerine rekabet ortamı oluşacak. Bizler açısından son derece faydalı bir görüşme oldu. Bu görüşmeleri sıklaştırma kararı aldık. Türkiye 20 yıldır hadi neyse son 10 yıldır istişare etmeyi unuttu" dedi.

'ÜLKENİN ÖNÜNÜ TIKAYACAK BİR TUTUMUM OLMAYACAK'

Gazetecinin Akşener'in 'Başbakanlığa adayım' açıklamasına işaret ederek Kılıçdaroğlu'nun bunun üzerine söylediği 'Akşener'in başbakanlık görevini üstlenmesi bizim açımızdan son derece değerli olur. Ama bunlar ittifak içinde tartışılmış konular değil' ifadelerini hatırlatarak yorumunu sordu.

Akşener: 'Ben cumhurbaşkanı adayı değilim' dedim net bir şekilde. Şimdi cumhurbaşkanı adayı değilseniz nereye adaysınız, nereye yürüyorsunuz diye gazetecisiniz sorarsınız. Ben de dolayısıyla 'başbakanlığa adayım' dedim. Bunun anlamı nedir? Partinizi birinci parti haline hep beraber sonuç alırsanız o zaman da başbakanlık görevi sizin olur. Yani cumhurbaşkanı adaylığı şahsi bir karar.

Ben bir liderle bunu konuşmadım. Ama bu ülkenin önünü tıkayacak bir tutumun olmayacak demiştim. Sayın Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmesine de teşekkür ediyorum.

İSMAİL KAHRAMAN'IN AÇIKLAMASINI DEĞERLENDİRDİ

Gazeteci: İsmail Kahraman'ın anayasa ile ilgili açıklamalarını nasıl yorumluyorsunuz?

Akşener: Sayın Kahraman'ın açıklamaları yeni mi eski mi bilmiyorum. Ama hep egzantirik açıklaması olmuştur. Hep yaşına bağlamıştım. Kendisinin bir iftar sofrasına hem de rahmetli abimin arkadaşlarının yüzüne Miilet İttifakı içinde yer almamız sebebiyle şahsıma Meral Kılıçdaroğlu dediğini biliyoruz. Dolayısıyla kendini savunmak için ona bir protesto eden bir açık mektup yazdığımda bana FETÖ'cü demişti. Hep böyle oluyor. Sonuç olarak gördük ki ailesinin yarısı FETÖ'den kaçak. Dolayısıyla bu yaşlı arkadaşın evde oturup torunlarıyla ilgilenmesi ve kaçak göçek çoluk çocuğuyla onlara moral vermesinde büyük fayda var. Ve kendisini hatırlatmak için böyle egzantirik çıkışlardan uzak durmasında büyük fayda var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN