Ayrışma belediye meclislerine de sıçradı: ABB'den Akşener'e tepki

Ayrışma belediye meclislerine de sıçradı: ABB'den Akşener'e tepki

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden bir yetkili, Akşener'in altılı masayı devirmesiyle, İYİ Parti'ye geçen CHP'li meclis üyelerinin istifa ederek kendi partilerine geri döndüğünü belirterek "Takınılan bu tavrı anlamakta güçlük çekiyoruz. Bilgimiz dışı hamleler yönetime zarar veriyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkarak, ittifak ortaklarına sert sözler sarf edip altılı masadan kalkması siyaset gündeminde dengeleri değiştirdi. Akşener'in kararına tepki yağarken, belediye meclisleri de karıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi'nde grup kurabilmeleri için yerel seçimlerden sonra İYİ Parti’ye geçen CHP’li üyeler, istifa ederek kendi partilerine geri dönmeye başladı.

Habertürk'ün aktardığına göre; bir ABB yetkilisi, İYİ Parti ayrılığı ve ardından yaşananlar için "Bilgimiz dışında yapılan bu hamleler ve açıklamalar, artık Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimine zarar verecek boyuta ulaştı. Buradaki amacın bir araya gelinmesi ve ülkemiz için olumlu bir girişimde bulunulması iken takınılan bu tavrı anlamakta güçlük çekiyoruz" yorumunda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN