Bakan Bilgin'den EYT ve asgari ücretle ilgili açıklama: Komisyonu Aralık ayında toplayacağım

Bakan Bilgin'den EYT ve asgari ücretle ilgili açıklama: Komisyonu Aralık ayında toplayacağım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bakanlar Toplantısı'nın ardından gazetecilerin EYT ve asgari ücretle ilgili sorularını yanıtladı. Bilgin "Asgari Ücret Tespit Komisyonunu aralık ayında toplayacağım, orada hepsini konuşacağız. Bunların hepsi komisyonda konuşulacak konulardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu'nun ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Bir gazetecinin asgari ücretle ilgili sorusuna Bilgin, "Asgari ücret benim veya herhangi birisinin açıklayacağı bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonunu aralık ayında toplayacağım, orada hepsini konuşacağız." diye konuştu.

Çalışma hayatındaki konularla ilgili de konuşan Bakan Bilgin, sözleşmelilere kadro konusunda "Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır" dedi.

TAŞERON VE EYT

Geçici işçi, taşeron ve EYT ile ilgili soruyu da yanıtlayan Bilgin "Şu anda üzerinde yoğunlaştığımız konu sözleşmeli çalışanlar konusudur. Sözleşmelilerle ilgili talepleri değerlendiriyoruz" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET

Bir basın mensubunun asgari ücretle ilgili sorusunu da yanıtlayan Bilgin "Asgari ücret benim veya herhangi birisinin açıklayacağı bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonunu aralık ayında toplayacağım, orada hepsini konuşacağız. Bunların hepsi komisyonda konuşulacak konulardır” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN