İstanbul'da tüm yollar açıldı, giriş çıkış kısıtlaması kaldırıldı

İstanbul'da tüm yollar açıldı, giriş çıkış kısıtlaması kaldırıldı

Son yılların en şiddetli kar yağışını alan İstanbul'da felç olan ulaşıma dair son açıklamalar peş peşe geldi. Bakan Karaismailoğlu, tüm yolların trafiğe açıldığını, İstanbul Valisi Yerlikaya ise Trakya ve Anadolu'dan İstanbul'a seyahat eden araçların giriş kısıtlamasının kaldırıldığını açıkladı.

Megakent İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan kar fırtınası nedeniyle hayat durdu. Ana yollar kapandı, trafik kilitlendi, otobüs seferleri iptal edildi, sürücüler tipide mahsur kaldı, kimileri evine gitmek için karda kilometrelerce yürüdü.

Kentte hayat yavaş yavaş normale dönerken yollardaki son duruma ilişkin açıklamalar peş peşe geldi.

'TÜM YOLLARIMIZ TRAFİĞE AÇILMIŞTIR'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu dahil olmak üzere İstanbul'da Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ağında kar yağışından dolayı kapalı yol bulunmadığını bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu dahil olmak üzere İstanbul'da KGM ağında kar yağışından dolayı kapalı bir yol bulunmamaktadır. Tüm yollarımız trafiğe açılmıştır."

GİRİŞ KISITLAMASI KALDIRILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Trakya ve Anadolu'dan İstanbul'a girişler kapatılmıştı.

Vali Yerlikaya, yaptığı açıklamada İstanbul'a Anadolu ve Trakya istikametinden gelişlerin serbest olduğunu duyurdu.

Kent genelinde kar yağışıyla mücadelenin devam ettiğini vurgulayan Vali Yerlikaya, otomobillerini dün akşam otoyollara bırakan vatandaşlara da çağrı yaptı.

Çalışmaların tamamlanabilmesi için Otoyol ve D-100’de park edilen araçların kaldırılması gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, "Araçlarımızı hemen bulundukları yerden kaldıralım. Lütfen bize yardımcı olun" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN