Bilim Kurulu kritik gündemle toplanıyor

Bilim Kurulu kritik gündemle toplanıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu, bu akşam saat 17.30’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Gündemde Omicron varyantı ve günlük vaka sayısının 54 bini geçmesi yer alacak.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün ışık hızı ile yayılan Omicron varyantı, endişe yaratmaya devam ediyor. Varyant nedeniyle Türkiye'deki günlük vaka sayılarında da büyük bir artış yaşadı.

VAKA SAYISI 54 BİNİ GEÇTİ

Sağlık Bakanlığının açıkladığı tabloya göre, son 24 saatte 382 bin 888 Kovid-19 testi yapıldı, 54 bin 724 kişinin testi pozitif çıktı, 137 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı 26 bin 561 oldu.

GÜNDEMDE VARYANT VE SON GELİŞMELER OLACAK

Koronavirüs Bilim Kurulu da saat 17.30'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Gündemde Omicron varyantı ve vaka sayılarındaki artış olacak. Acil kullanım onayı aşamasındaki yerli aşı TURKOVAC ve koronavirüs ilacıyla ilgili çalışmalar da değerlendirilecek.

Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN