Erdoğan: Seçim için en uygun tarih 14 Mayıs

Erdoğan: Seçim için en uygun tarih 14 Mayıs

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. 2023 seçimlerine ilişkin konuşan Erdoğan, "Normal seçim tarihimiz 18 Haziran'dı. Ancak bazı sebeplerden dolayı bu tarihi güncelleme talebi duyduk. 14 Mayıs 2023 Pazar gününü her bakımdan uygun gördük. Meclis'te çoğunluk sağlanmazsa Cumhurbaşkanı olarak biz kararı alarak süreci başlatacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında gerçekleşen Bakanlar Kurulu Toplantısı 3 saat 10 dakika sürdü. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan açıklamalarda bulundu. 2023 seçimlerine ilişkin konuşan Erdoğan, seçim için en uygun tarihin 14 Mayıs olduğunu belirtti. Erdoğan, "Normal seçim tarihimiz 18 Haziran'dı. Ancak bazı sebeplerden dolayı bu tarihi güncelleme talebi duyduk. 14 Mayıs 2023 Pazar gününü her bakımdan uygun gördük. Meclis'te çoğunluk sağlanmazsa Cumhurbaşkanı olarak biz kararı alarak süreci başlatacağız." ifadelerini kullandı.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleşen çirkin saldırıya tepki gösteren Erdoğan, "İsveç, NATO'ya başvurusuyla ilgili bizden destek beklemesin. Kusura bakmasınlar." diye konuştu. Borç yapılandırma paketine yönelik açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçların cezalarını kaldırıyoruz. Bu borçları belirli oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

''Normal seçim tarihimiz 18 Haziran'dı. Ancak bazı sebeplerden dolayı bu tarihi güncelleme talebi duyduk. 14 Mayıs 2023 Pazar gününü her bakımdan uygun gördük. Ülkemizi bu tarihte seçime götürmek istiyoruz.

''MECLİS'TE ÇOĞUNLUK OLMAZSA YETKİMİ KULLANACAĞIM''

Bu tarih güncellemesini Meclis 5'te 3 çoğunluk yaparsa memnuniyet duyarız. Çoğunluk sağlanamazsa Cumhurbaşkanı olarak biz kararı alarak süreci başlatacağız. Bu tarih güncellemesinin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçim cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin birlikte seçilmesini sağlayan ikinci seçim olacaktır .

''KRİZLERİ FIRSATA ÇEVİRİYORUZ''

Küresel siyaset ve ekonomi düzeninin krizlerle sarsıldığı bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin güçlü duruşunu kabul etmek istemeyenler olacaktır. Eser ve hizmet alt yapısı sağlam, askeri ve teknolojik imkanları olan Türkiye'yi kabul etmeyenler sonuna kadar direnecektir.

Ancak biz istiklalimize sahip çıkabileceğimizi cümle aleme ispatladık. Geçmişte krizler içinde boğulan Türkiye'den, krizleri fırsata çeviren bir Türkiye haline getirdik. Siyasetimiz, geçmişle kıyas edilmeyecek bir olgunluk seviyesine ulaştı. Ekonomimiz, küresel operasyonlara rağmen, dünyanın takdirini kazanan bir yere geldi. Hamd olsun, potansiyelimiz ve imkanlarımız hepsinin üstesinden gelecek imkanlara sahiptir

İSVEÇ'E TEPKİ

İsveç'teki çirkin eylem herkese yapılmış bir hakarettir. Bu alçak saldırının Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleşmesi konuyu hem dini hem de milli bir mesele haline getiriyor. İsveç, NATO'ya başvurusuyla ilgili bizden destek beklemesin. Kusura bakmasınlar.

BORÇ YAPILANDIRMA

Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçların cezalarını kaldırıyoruz. Bu borçları belirli oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacaktır. Teklifle matrah artırımını ve işletme kayıtlarının düzeltilmesini sağlıyoruz. Yüksek öğretim kredi borçlarının artışına son verdik. Geçmişte endeksle oluşmuş borçları silmiştik. Bu düzenlemeyle endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırarak taksitle ödenmesini mümkün hale getiriyoruz.

"2 BİN LİRAYI AŞMAYAN BORÇLARIN CEZALARININ TAHSİLİNDEN VAZGEÇTİK"

Malum olduğu üzere 2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek, takiplerini sonlandıracak düzenlemeyi yapmıştık. Şimdi de aynı uygulamayı vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. Vergi dairelerine olan 21 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Yaptığımız düzenlemelerin temel amacı devletle vatandaşının küçük meblağlı meseleler için karşı karşıya gelmesinin önüne geçmektir.

TRAFİK CEZA PUANLARI

Trafik ceza puanlarıyla ilgili bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemizin karayolu altyapısı, bölünmüş yollar, köprüler ve tünellerle hızlı, konforlu güvenli yolculuğa uygun hale getirdik. Ölümlü trafik kazalarında neredeyse yarı yarıya azalma sağladık. Bireysel ve ticari karayolu kullanımındaki artış, kural ihlalleri sebebiyle sürücülerimizin ceza puanında ciddi yükselmelere sebebiyet verdi. Yapacağımız düzenlemeyle sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı gaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz. 2,5 milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesi ve 10 bine yakın ehliyetin iade edilecek sürecin hayırlı olmasını diliyorum. Bir kez daha sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN