Erdoğan'dan muhalefete 'adaylık' yanıtı: 2018'de kronometre sıfırlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de halka seslendi. Altılı Masa liderlerine yönelik açıklamalarda bulunan Erdoğan, 'yeniden aday olabilir mi' sorusuna yanıt verdi. Erdoğan, "Bir yılda bir aday çıkartmayı beceremeyenler kendi sünepeliklerinin üzerini örtmek için şimdi istikameti başka tarafa çevirdiler" diyerek Altılı Masa'yı hedef aldı. Sözlerine 2017'de gerçekleşen Anayasa değişikliğini anımsatarak devam eden Erdoğan, "2018'de kronometreyi sıfırladık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın hedefinde Altılı Masa olurken, 'Üçüncü kez aday olacak mı?' sorusuna yanıt verdi.

2017'de gerçekleşen Anayasa değişikliği ile sistemin değiştiğini 2018 seçimlerinde de yeni sistemle ilk defa Cumhurbaşkanı olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Masayı kurdular ama masadan bir türlü aday çıkartamadılar. Baktılar kendileri masadan aday çıkartamıyor bu defa bizim adaylığımıza çamur atmaya başladılar" dedi.

'Şimdiye kadar aklınız nerdeydi?' diyerek Altılı Masa'ya seslenen Erdoğan, tekrar aday olmasında hukuki bir sakınca olmadığına dikkat çekip, "2017'de kabul edilen Anayasa değişikliği hiçbir tereddüte mahal vermeyecek biçimde açıktır. Aklen de hukuken de fiilen de 2018'de seçilen Cumhurbaşkanı ilk kez seçilmiş Cumhurbaşkanı, aynı zamanda yeni sistemin de başkanıdır. Yeni yönetim sistemi ile kronometre 2018'de sıfırlandı" dedi.

Erdoğan'ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

Yaklaşık 3,5 yıllık bir aranın ardından bir hasretin ardından bir kez daha sizlerle kucaklaşmak için yarimiz, yarenimiz, yol arkadaşımız Denizli'deyiz. Denizli'yi özlemişiz ama yol boyu baktım ki Denizli'de bizi özlemiş. Şehre ayak bastığmız andan itibaren gösterdiğiniz muhabbet sizlerin de bizi özlediğinizi gösteriyor. Denizli'ye son gelişimde sizlerle sohbet ederken Pensilvanya ve Kandil destekli 4'lü çeteden bahsetmiştik. Baktılar 4 yetmiyor sayıyı 6'ya çıkartıp bir masa kurdular.

'ADAY ÇIKARAMAYINCA BİZİM ADAYLIĞIMIZA ÇAMUR ATIYORLAR'

Masayı kurdular ama masadan bir türlü aday çıkartamadılar. Baktılar kendileri masadan aday çıkartamıyor bu defa bizim adaylığımıza çamur atmaya başladılar.

Halbuki biz aylardır siyaset er meydanıdır biz adayız karşımıza kimi çıkartacaksınız çıkartın, söyleyin de milletin huzurunda er meydanında yarışalım dedik. Bir yılda bir aday çıkartmayı beceremeyenler kendi sünepeliklerinin üzerini örtmek için şimdi istikameti başka tarafa çevirdiler.

Bunca zamandır aklınız neredeydi? Şimdiye kadar neden söylemediniz?

'KRONOMETRE SIFIRLANDI'

2017'de kabul edilen Anayasa değişikliği hiçbir tereddüte mahal vermeyecek biçimde açıktır. Aklen de hukuken de fiilen de 2018'de seçilen Cumhurbaşkanı ilk kez seçilmiş Cumhurbaşkanı, aynı zamanda yeni sistemin de başkanıdır. Yeni yönetim sistemi ile kronometre 2018'de sıfırlandı.

6'lı masa bir anda aydınlanma yaşamışlar. Bir korku sarmış. Biz milli iradenin üstünlüğü dışında bir yol kabul etmediğimiz için tüm rakiplerimizi yendik.

Parti binalarına, 'Yeter söz milletindir' afişi asıyorlar. Rahmetli Menderes bunların ağbabalarına 'Yeter söz milletin' demişti. Biz de bugün küresel vesayet odaklarına 'Yeter' diyoruz. 14 Mayıs'ta masa vesayetini sandığa gömeceğiz. Bakalım hepsi birden milli iradenin gücünün karşısında ne ifade edecek.

Onların bir yuvarlak masanın etrafında toplanıp durdukları 1 yılda bizde 47 il ziyareti yaptık. Biz Türkiye'yi, dünyayı dört dolandık, onlar bir masanın etrafında tur atmanın ötesine geçemedi.

'YETER DİYORUZ'

Türkiye'yi milli irade yerine kendi vesayet sistemimizle yönetmek istiyoruz dediler. Bunlara bu zırvaları bırakın dedik. Denizli'ye bakın. Sadece bu meydanda 80 bin kişi var. Yoldakileri söylemiyorum. Bu ihtiras fırtınalarına karşı 'Yeter' diyoruz. Sözün de, kararın da milletin olduğunu söylüyoruz.

Biz, 20 yıldır bu ülkede sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Her şehrimiz gibi Denizli'miz de bu eser ve hizmet siyasetinin en yakın şahididir. Son 20 yılda Denizli'ye 35 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Eğitimde, 4 bin 264 adet yeni derslik inşa ettik. Gençlik ve sporda, toplam 8 bin 104 kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. Toplam 53 adet spor tesisi kazandırdık. İcraattan bahsediyorum laf değil icraat. Bay Kemal sen ne anlatacaksın Denizli'ye. Söyleyeceğin bir şey var mı? Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 3 milyar lira tutarında kaynakla destek olduk. Sağlıkta, 14'ü hastane olmak üzere 38 sağlık tesisini hizmete aldık. Yatak sayısı bin olan şehir hastanemizin şu anda yapımı devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (33)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
33 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN