Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Onur Şener mesajı: Acısını istismar edip siyaset konusu yaptılar

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istek şarkı nedeniyle öldürülen müzisyen Onur Şener'in ardından yapılan yorumları eleştirerek, "Katledilen müzisyen kardeşimizin acısını istismar edip siyaset konusu yapmak ne ahlaki ne vicdanidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, cumhuriyet tarihimizin en köklü yapıları arasında yer alıyor.

Müzenin açılışı 1937 senesinde Dolmabahçe'de gerçekleştirilmişti. Binanın elverişsiz şartlarından dolayı müzede yer alan eserler de maalesef zarar görüyordu.

MÜZEDE 10 BİN 666 ESER SERGİLENİYOR

Tüm aşamalarını bizzat takip ettiğimiz İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin inşasını hamdolsun geçen yıl tamamladık. İnşaat sürecinde hasar gören eserleri elden geçirip restorasyonunu tamamladık.

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi her açıdan şehrimize yakışan muhteşem bir eser oldu. Müzemizde 806 sanatçının 10 bin 666 eseri bulunuyor.

Gerek binasıyla gerekse koleksiyonuyla İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin önümüzdeki dönemde ülkemizin en önemli sanat destinasyonlarından biri olacağına inanıyorum.

AYRIM YAPMADAN SANATÇILARIMIZI DESTEKLEDİK

Türkiye'nin kültür ve sanat hayatını çoraklaştıran jakoben anlayışı 2002'de göreve geldiğimizde rafa kaldırdık. Ülkemizin kültür ve sanat hayatına zenginlik katacak her türlü esere, projeye samimiyetle sahip çıktık.

Sanat dalları ve sanatçılarımız arasında ayrım yapmadan başarıyı destekleme çabasında olduk.

Göreve geldiğimizde desteklenen özel tiyatro sayısı sadece 59 iken bu rakam bugün 458'i buldu.

Yurt dışına kaçırılan eserlerin vatanına dönmesi için çalışıyoruz.

9 bin 34 eseri yeniden ait oldukları topraklara ulaştırdık. Sanatı tekelleştiren çarpık bakış açılarını reddediyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ONUR ŞENER MESAJI

(Müzisyen Onur Şener'in öldürülmesi ile ilgili olarak) Kimi müeesif adli vakalar üzerinden kamu kurumları ve görevlilerinin hedef gösterilmesini yanlış buluyoruz.

Hunharca katledilen müzisyen bir kardeşimizin acısını istismar etmek, bunu siyasetin malzemesi haline getirmek, böyle elim bir hadise üstünden farklı hesaplar görmek ne ahlakidir, ne insanidir, ne de vicdanidir.

Bu her şeyden önce babasını kaybeden kız çocuğuna, genç yaşta evladını toprağa veren ailesine, hayat arkadaşına veda eden sevgili eşine yapılan bir zulümdür.

Milletçe hepimizin yüreğini dağlayan hadiseler karşısında elbette tepkimizi göstereceğiz, faillerin hak ettikleri cezayı alması için meselenin takipçisi olacağız.

Ama bunu yaparken maktülün sevdiklerini yaralayan, acılarını daha da derinleştiren fevriliklerden de uzak duracağız.

Bu konuda sanatçısından gazetecisine kadar hepimize önemli sorumluluklar düşüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN