Cumhurbaşkanlığından istifa iddialarına yanıt

Cumhurbaşkanlığından istifa iddialarına yanıt

Hazine Bakanı Elvan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a istifasını sunduğuna yönelik tartışmalarla ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, ''Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfü Elvan görevinin başındadır. Aşağıdaki sözde haber yalandır. Hangi gerekçeyle olursa olsun böylesi mesnetsiz haberlerle sahte gündemler oluşturmaya çalışmak kötülüktür.'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifasını sunduğu ancak "şimdilik kabul edilmediği", Elvan'ın yerine göreve yeniden Berat Albayrak'ın getirileceği ileri sürülmüştü.

Kulislerde, Elvan’ın uzun süredir, aynı zamanda Erdoğan’ın damadı da olan eski bakan Berat Albayrak döneminde atanan ve hâlâ etkili olan Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile para politikaları konusunda anlaşamadığı, "bakanlıktaki bazı bürokratlara sözünü dinletemediği" iddia ediliyordu.

Bakan Elvan, dün Turkuvaz Medya Grubu’nun düzenlediği Türkiye 2023 Zirvesi’ne katıldı. Elvan’ın, “Erdoğan’ın istifasını kabul etmemesi nedeniyle zirveye ‘zorunlu’ olarak katıldığı” konuşulurken, göreve geldiğinden bu yana pek çok krizle “boğuşmak durumunda kaldığı” öne sürüldü.

“SÜRECİN BÖYLE GİDEMEYECEĞİNİ SÖYLEDİĞİ” İDDİA EDİLDİ

Bunlardan en önemlisinin de Merkez Bankası'nın faiz indirimi olduğu belirtildi. İndirim kararının ardından döviz kurlarında yaşanan hızlı artış ve TL’deki değer kaybının ülke ekonomisinde “tahribata yol açtığı, döviz borçlarına olumsuz etki ettiği ve bunun sonuncunda da Hazine’nin zorlandığı” dile getiriliyor. Elvan’ın da artan döviz kuru karşısında, Hazine’ye kaynak aktarımı gibi konularda yaşanılan zorluklara dikkat çektiği ve yakın çevresine “sürecin böyle gidemeyeceğini söylediği” iddia edildi.

'BAKAN ELVAN GÖREVİNİN BAŞINDA'

Cumhuriyet'in haberinin ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, söz konusu iddiaları yalanlayarak 'Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan görevinin başındadır' dedi.

Altun'un Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

''Hazine ve Maliye Bakanımız @lutfielvan görevinin başındadır.Aşağıdaki sözde haber yalandır. Hangi gerekçeyle olursa olsun böylesi mesnetsiz haberlerle sahte gündemler oluşturmaya çalışmak kötülüktür. Bu sözde habere konu ettiğiniz insanlara ve kamuoyuna özür borçlusunuz!''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN