Davutoğlu'ndan AK Parti'nin 2023 vaatlerine tepki

Davutoğlu'ndan AK Parti'nin 2023 vaatlerine tepki

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, katıldığı bir TV programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' vizyonunu, ''Türkiye'nin Yüzyılı diye ortaya konan hedeflerin hepsi benim başbakanlığı bıraktığım dönemden bu yana bozulmuş ve geri gidiş olmuş.2016'da 860 milyar dolar olan milli gelirimiz 800 milyar dolara gerilemiş. Açıklamalar riyakarlığın daniskası. 'Türkiye Yüzyılı' diye bir hayal satıyorlar.'' sözleriyle tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FOX TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında açıklamalarda bulundu.

'YENİ BİR PARTİ GİBİ DEKLARASYON YAPILMAZ'

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

''(Türkiye Yüzyılı programına davet edilmemesine tepki) Devlet protokolü, devlet adabı diye bir şey var. Türkiye Yüzyılı'nın yapılan 2 seçimine başbakanlık yapmış başbakan yok. Türkiye Yüzyılı'nda Perinçek var, biz yokuz. Bizi ihanetle suçlamaya kalkanlara sesleniyorum: Bu nasıl bir ihanettir, devlet adabına, o 2 seçimde verilen oylara ihanettir. Perinçek'in olduğu resme benim girmem doğru olmazdı.

Ben orda olsam nasıl bakacaklardı yüzüme. Türkiye'nin Yüzyılı diye ortaya konan hedeflerin hepsi benim başbakanlığı bıraktığım dönemden bu yana bozulmuş ve geri gidiş olmuş. 2023 vizyonunda neyi gerçekleştirdiniz ki? Yeni yüzyıl Perinçek ile örtüşüyorsa Türkiye nasıl bir iklime gidiyor Sayın Erdoğan? 20 yıl iktidar olduktan sonra yeni bir parti gibi deklarasyon yapılmaz.

ERDOĞAN'IN 2011'DE AÇIKLADIĞI VAATLERE TEPKİ

(Erdoğan'ın 2011'de 'Türkiye 2023'e yürüyor' programında açıkladığı 2023 vaatlerine tepki)

2016'da 860 milyar dolar olan milli gelirimiz 800 milyar dolara gerilemiş. Geriye doğru bir gidiş var 70 milyar dolar daha az üretiyoruz demek. O zaman hedef dünya ekonomisinde ilk 10 arasına girmekti hedef şimdi 21. sıradayız. Muhtemelen bu trend devam ederse birkaç sene içerisinde 23. sıraya gerileceğiz, umarım olmaz.

'BAKAN MUŞ'UN SÖZLERİ İTİRAF NİTELİĞİNDE'

(Bakan Muş'un ''Son yılları saymazsak, AK Parti döneminde enflasyon ortalaması yüzde 8-9 civarındadır'' açıklamalarına tepki)

Üretici enflasyon yüzde 5,5'dan yüzde 153'e çıktı. Doğru haklı son dönemleri saymamak lazım. Bakan Muş'un sözleri itiraf niteliğindedir. Söylediği sözler gerçekten komedi. Türkiye'nin son yılları ne zaman? Erdoğan yok mu son dönemlerinde? Bu dönemin hesabını kim verecek? Enflasyon canavarı teker teker her kesimi yutuyor.

'YÖNETENLERİN DÜNYASINDA KRİZ YOK ÇÜNKÜ...'

Yönetenlerin dünyasında kriz yok çünkü bürokratların çoğu 4-5 maaş alıyor. Bütün siyasi atamalara bakın üst düzey bürokratın oğlu bakan yardımcısı yapılıyor. Herkese bir şeyler verilerek ekibin dağılmamasına dayalı bir stratejisi yürütülüyor. Dolayısıyla orada bir kriz yok.

Dün Richard Falk ile bir sohbetimiz oldu, kendisi akademisyen aynı zamanda yakın dostumdur. Sokaktaki bu fakirleşmeyle sokaktaki ve lokantalardaki hareketliliğin üzerine konuştuk. Türkiye'de seçkin bir zümre KKM adı altında koruma altına alındı.

'İNSANLAR AÇLIKTAN KIVRANIYOR AMA ERDOĞAN'IN VAATLERİ BİTMİYOR'

KKM dediğimiz katmerli faiz ile bir kesime para aktarılıyor. 200 milyar liraya yakın para 85 milyonun kesesinden bunlara aktarılıyor. Nebati için enflasyon önemli değil gidip de pazar alışverişi yapmıyor.

Gitsinler bakalım İstanbul'un köşelerine. Ziyaret ettiğimiz yoksul hanelerde gördüklerimiz yüreğimizi yakıyor. Bunlar dünyadan, halktan koptular. Kendi yaşadıkları standartları halkın standardı sanıyorlar. İnsanlar açlıktan kıvranıyor ama Erdoğan'ın dünyasında vaatler bitmiyor.

'50 YILDA DEĞİL, BİR KAÇ YILDA GENÇLERİ UMUTLA BULUŞTURACAĞIZ'

50 yılda değil, bir kaç yılda gençleri umutla buluşturacağız. Türkiye'nin hiçbir yerinde genç çiftçi göremiyoruz, hibe ile teşvik lazım. Gençlik Bankası kuracağız. Banka dijital olacak bursları, kredileri oradan alacaklar. İşsizlik Fonu da dahil tek ölçümüz olacak; istihdamı artıracağız.

'YEŞİL DOLARLARA AŞIK AMA YEŞİL ALANLARA DÜŞMANLAR'

Bunların istihdam modeli yanlış, Türk lirası belli bir seviyeye getirilmeli. Bunlar para basarak yalancı cennet oluşturuyorlar. Darphanede parayı basıyorlar piyasaya enjekte ediyorlar böylece enflasyonun artışına sebep oluyorlar ama bunu göremiyorlar. Şimdi golf sahasına villa yapmaya hazırlanıyorlar. Bunlar yeşil dolarlara aşık ama yeşil alanlara düşmanlar.

'RUSYALARA 7 MİLYAR DOLAR CİVARINDA VERGİ İSTİNASI VERİLDİ'

Hangi tavizler verildi de Rusya'dan borç erteleme talep ediliyor? Akkuyu'yu Ruslara vermek istisnasında ne taviz verdiğiniz Rusya'ya? Rusyalara 7 milyar dolar civarında vergi istinası verildi.

Erdoğan'a soracağım tek şey var; yola çıktığınız yüzük nerede? Bir lider, bir başbakan, bir bakan önce milletinin hakkını korumalı.

'ERDOĞAN'IN AKRABALARINA KAYNAK AKTARACAĞINA İHTİMAL VERMEZDİM'

(Ethem Sancak ve Perinçek'in Che Guavera-Erdoğan kıyaslamasına tepki) Che Guavera, yiğit bir devrimciydi. Ezilenlerin, sömürülenlerin sembolü olarak saygıyla selamlıyorum. 20 yıl önceki Erdoğan'ı Che Guavera ile benzetebilirsiniz. Keçi Ören halkını selamlayarak geçerdi. O zaman hepimizde devrimci bir ruh vardı. Benim aldığım tek maaş vardı. Bir gün Tayyip Erdoğan'ın akrabalarına kaynak aktaracağına ihtimal vermezdim.

''TÜRKİYE YÜZYILI' DİYE BİR HAYAL SATIYORLAR'

Cuma günü yapılan açıklamalar, beni hiç heyecanlandırmadı riyakarlığın daniskası. Kimin nasırına bastıysam toplanıp karşıma geldi. Benim yönetimimde Nureddin Nebati'nin bakan olacağını düşünür müsünüz? Ekonomi 101'den geçirmem ben. Yiğit Bulut gibi birini ekonomi yönetimine getirilebileceğini düşünür müsünüz? İlk defa bu kadar niteliksiz ve yolsuzluklara bulanmış bir siyasi elit var. Şimdi 'Türkiye Yüzyılı' diye bir hayal satıyorlar.

'ERDOĞAN BAHÇELİ OLMADAN NEFES ALAMAZ HALE GELDİ'

Mahir Ünal'a kesinlikle katılmıyorum. Sayın Bahçeli ve Erdoğan arasında önemli bir mesele olarak görüyorum. Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan daha ağırını Bahçeli söylemiştir. Mahir Ünal'ın eksikliğidir daha vahimi Bahçeli'nin bu metinde olmaması. Bu hükümet Bahçeli'nin vesayeti altında bir hükümettir. Sayın Erdoğan Bahçeli olmadan nefes alamaz hale geldi, yapma derse yapmaz.

'İSTİFA ONURLU BİR İŞTİR, ZAMANA BIRAKILMAZ'

Geçen sene Peker, Soylu'ya saldırdığında Erdoğan 1 ay ses çıkarmadı. Daha önce Numan Kurtulmuş'a da ayar verdi Bahçeli. Beni kukla başbakan yaptıklarında 1 haftada istifa ettim. İstifa onurlu bir iştir, zamana bırakılmaz.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN