Deprem felaketinde 15. gün: Can kaybı artıyor

Deprem felaketinde 15. gün: Can kaybı artıyor

Kahramanmaraş depremleri sebebi ile hayatını kaydedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. AFAD Başkanı Sezer, "41 bin 156 insanımızın hayatını kaybettiğini duyurmak zorundayız" ifadelerini kullanarak güncel can kaybı sayısını açıkladı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremlerin bilançosu git gide ağırlaşıyor. Son güncellenen açıklamalar ile birlikte depremlerden dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 156 oldu.

Son duruma dair açıklamaları AFAD Başkanı Yunus Sezer, yaptı. Sezer, Hatay'da 15 binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bölgeye 300 bine yakın çadırın ulaştırıldığını bildirdi.

Başkan Yunus Sezer'in konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

20 bin 870 binada enkaz çalışmaları yürütüldü. Hatay dışında bütün illerimizde enkaz çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarında da sona gelinmiş durumda. Hatay ağırlıklı bir çalışma devam ediyor. Yaklaşık 15 binada ara kurtarma çalışması devam ediyor. Çalışmalar planlandı, sona gelmek üzere.

'300 BİNE YAKIN ÇADIR BÖLGEYE ULAŞTIRILDI'

Barınma faaliyetlerinde de hızlı bir ilerleme var. 300 bine yakın çadır bölgeye ulaştırma imkanımız oldu. İki ay içinde 100 bin konteynerin kurulması hedefi var. 392 bin kişinin de kamu misafirhanelerinde ve tesislerde afetzedelerin barındırılması devam ediyor.

Beslenme konusunda da 50 milyon 750 bin sıcak yemek dağıtılmış durumda. Kuru gıda ve hijyen malzemeleri noktasında vatandaşlarımızın yapacakları yardımlara devam etmesini önemle istirham ediyoruz.

Hasar tespitleri konusunda 4 milyona yakın bağımsız bölümde hasar tespiti bitirilmiş durumda.

864 bin kişiye ödeme yapmış bulunuyoruz. e-Devlet üzerinden ödemeleri kontrol edebiliyorlar. Kira yardımları da yine e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

6 BİN 414 ARTÇI SARSINTI YAŞANDI

Artçı sarsıntılar devam ediyor. Şu ana kadar 6 bin 414 artçı sarsıntı yaşanmış durumda. Ağır hasarlı ve acil yıkılacak binalardan eşya taşıma yönünde bir faaliyette bulunmasının yasak olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Bu yasağı kendi can güvenliği açısından önem arz etmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN