Görüntüleri sızan toplantı sonrası CHP'den ilk açıklama: Ülke yangın yerine dönmüşken ‘zoom’ konuşmayı doğru bulmayız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı CHP'li birçok üst düzey ismin katıldığı toplantının ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu olağanüstü toplandı. Sosyal medyaya sızan toplantı sonrası CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan açıklama geldi. Öztrak, toplantıyı doğru bulmadıklarını söylerken haberleri de olmadığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün toplandı. Toplantının sonrasında partinin sözcüsü Faik Öztrak gerçekleştirdiği basın toplantısında, bugün görüntüleri sızan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı toplantıdan CHP'nin haberi olmadığını duyurdu.

'MİLLET ZULÜM ALTINDAYKEN...'

Öztrak söz konusu açıklamada "Millet zulüm altıdayken zoom konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin geleneklerine uymayan, partinin hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz. Yarışmaya 'Evet' diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını doğru bulmuyoruz. Genel merkezimizin de bu görüşmeden haberi yoktu. Partimizin yönetimi 100 yıllık partimizi limana yanaştırmaya kararlıdır" ifadelerini kullandı.

Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ arasında iki seçim arasındaki dönemde hangi konuların konuşulduğu ve mutabakata varıldığına ilişkin tartışmalara ilişkin ise "İki genel başkan arasında yapılan görüşmeyle ilgili tartışmaların bu kadar uzatılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li bazı isimlerin Zoom üzerinden yaptığı toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden yayınlanmıştı.

Toplantıda CHP'de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın yer aldı.

Yayınlanan kayda göre toplantıda yer alan kişiler Parti Meclisi'ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuşuyor. Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söylüyor

Kaydı YouTube'dan paylaşan kanalın profilinde Bülent Tezcan'ın fotoğrafı yer alıyor. Kanalın tek paylaşımı olan video YouTube'da "İşte yüzyılın ihaneti! Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet!" başlığıyla yayınlandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konu hakkında "Partinin mevzuları partililerle konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur" dedi. Toplantıların devam edeceğini ve gizli bir tarafı olmadığını belirten İmamoğlu, videonun sızdırılmasını araştıracaklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN