Son dakika! HDP iddianamesinin detayları belli oldu: '69 kişi için odak' iddiası

Son dakika! HDP iddianamesinin detayları belli oldu: '69 kişi için odak' iddiası

Son dakika haberi... HDP iddianamesinin detayları belli oldu, iddianameyi hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin "843 sayfalık bir iddianame. 451 kişi hakkında yasak isteniyor. 69 kişi de terör örgütü lehine konuşmaları parti mensubu konuşmaları var. 451 kişi hakkında siyasi yasak istiyoruz. Banka hesabına tedbir konulmasını talep ettik" dedi.

Son dakika haberi... Antalya'da 'Sınır aşan Örgütlü Suçlarla Mücadele' başlıklı konferansta konuşan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması ile ilgili açıklama yaptı.

Şahin, şunları kaydetti: "HDP iddianamesini hazırladık. Anayasa Mahkemesi'ne teslim ettik. Bundan sonraki süreç Anayasa Mahkemesi'nin yetkisinde. 15 gün inceleme süresi var. Değerlendirecekler. Biz elimizden geleni yaptık. Tüm delilleri dosyaları CD içerisinde teslim ettik. Konuşmalar var.

843 sayfalık bir iddianame. 451 kişi hakkında yasak isteniyor. 69 kişi de terör örgütü lehine konuşmaları parti mensubu konuşmaları var. 451 kişi hakkında siyasi yasak istiyoruz. Banka hesabına tedbir konulmasını talep ettik."

"İDDİANAMENİN KABUL EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

HDP'nin üst yöneticilerinin isimlerinin olup olmadığı yönündeki soruya Şahin, "Hemen hemen hepsi zaten. Hepsinin terör örgütü lehine konuşmaları var, beyanları var, bunların hepsi hakkında yasak istiyoruz. İsim olarak şu anda bir şey söyleyemem" dedi.

Süreci kendilerinin de beklediğine değinen Şahin, "İddianamenin kabul edilmesini bekliyoruz. 15 gün içinde kabul edilip edilmeyeceğine karar verilecek" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin kapatılması istemiyle yeniden dava açmıştı.

Başsavcı Bekir Şahin, Anayasa Mahkemesi'nde açılan dava ile ilgili şunları kaydetmişti:

"Halkların Demokratik Partisinin eylemleri, devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına aykırı bulundu. HDP hemen hemen tüm organları, üyeleri ve teşkilatları vasıtasıyla bu nitelikteki suçları işlemiş, işlenmesini tahrik ve teşvik etmiştir."

8 Mayıs'ta ise HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde yeniden açılan davada ilk inceleme için raportör görevlendirilmişti. Kabul edilmesi halinde iddianame ön savunma için HDP'ye gönderilecek. Böylece hem parti hem de Yargıtay için yeni bir süreç başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN