İYİ Parti resmen açıkladı: Seçim bitti ittifak bitti

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bitmesiyle Millet İttifakı'nın son durumu da netleşmeye başladı. İttifak ortaklarından İYİ Parti'nin Genel Sekreteri Uğur Poyraz, katıldığı bir yayında Millet İttifakı'nın bir seçim ittifakı olduğunu ve seçimin sona ermesiyle bittiğini ifade etti.

Seçimlerden bir yıl önce bir araya gelerek ortak çalışma yürüten CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek, DEVA ve DP ittifakının son durumu seçimlerin ardından netleşme sürecine girdi.

İttifakın devam edip etmeyeceğine yönelik soru işaretlerine ilk cevap İYİ Parti cephesinden geldi. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, katıldığı bir canlı yayında konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşarak ittifakın bir seçim ittifakı olduğunu ve sürecin bitişiyle ittifakın da sona erdiğini söyledi.

Poyraz şu ifadeleri kaydetti:

Tüm ittifaklar seçim ittifakıdır, seçim bittiği zaman tüm ittifaklar ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs genel seçimleri bitti, ittifak tamamlandı. Cumhurbaşkanı müşterek adayımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun 28 Mayıs’a kalan ikinci turu için ittifak içindeki partiler mücadelelerini vermiştir, 28 Mayıs itibarıyla da bu ittifak bitmiştir.

'İTTİFAKIN DEVAM ETMESİ SİYASETEN DOĞRU DEĞİL'

Benzer bir açıklama partinin Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem'den de geldi. Duvar'dan Ceren Bayar'a konuşan Erdem şunları söyledi:

Seçim ittifakı, seçim sonunda bitti. Bu ittifak cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu’nu seçtirmek için bir ittifaktı, bir güç birliğiydi. Siyasi partiler doğal olarak birbirlerinin rakibidir ve yollarına böyle devam ederler. Millete kendi kadro ve programlarıyla hizmet etmek üzere siyaset yaparlar. Bugünden itibaren bir seçim ittifakının olması zaten beklenemez. Bu ittifakın devam etmesi siyaseten de doğru bir yaklaşım değil.

'İŞBİRLİĞİ GEREKTİRECEK BİR KONU OLURSA İTTİFAK OLUR'

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı da Meclis’te gazetecilere konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

İttifak dediğiniz şey bir işbirliğidir. Bundan sonraki süreçte doğal olarak muhalefet partileri kendi içerisinde bir iş birliği içine girerler. Bunun adına ‘ittifak’ da diyebilirsiniz, ‘işbirliği’ de diyebilirsiniz. Ama şu an itibariyle gündemde işbirliği yapacak herhangi bir konu söz konusu değil. Önümüzdeki dönemlerde buna ihtiyaç duyulursa yerel seçimlerde olur ondan öncesinde bazı yasalarda olabilir.

Burada herhangi bir kıstas koymadan muhalefet partileri kendi içlerinde bir değerlendirme yaparlar. İttifak dediğiniz herhangi siyasi bir konu hakkında işbirliğidir, şu anda herhangi bir işbirliğini gerektirecek konu yok. Olduğunda, göreceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN