İYİ Parti'ye geri dönen Cihan Paçacı: Biz masadan kalkmadık kaldırıldık

İYİ Parti'ye geri dönen Cihan Paçacı: Biz masadan kalkmadık kaldırıldık

İYİ Parti lideri Akşener'in altılı masadan kalkmasının ardından, daha önce CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yönelik sözleri nedeniyle görevden ayrılan ve dün tekrar görevine dönen Cihan Paçacı'dan "Biz masadan kalkmadık belki kaldırıldık diyebiliriz" açıklaması geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün yaptığı açıklamada, seçime birlikte girmeye hazırlandığı Millet İttifakı ortaklarına sert sözler sarf ederek altılı masayı dağıtmış ve CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'a aday olma çağrısında bulunarak tepki toplamıştı.

Olayın yankıları sürerken Akşener, bugün partisinin belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yönelik sözleri nedeniyle görevden ayrılan ve dün tekrar görevine dönen İYİ Parti Genel Başkanı Cihan Paçacı da Akşener'e eşlik etti.

'İTİRAZLARIMIZ ŞAHISLARA DEĞİL'

Paçacı, toplantı öncesi, masanın dağılmasına ilişkin şöyle konuştu:

“Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladı. Altılı masada Kılıçdaroğlu’nun adaylığından farklı düşünenler olabilir. Bu farklı düşüncenin altılı masanın dağılması şeklinde yorumlanmaması gerekirdi. Ama maalesef öyle yorumlanıyor. Altılı masa sistem değişikliği amacıyla kurulmuş bir masadır. Herhangi bir partinin genel başkanını seçmek için kurulmuş bir masa değildir. Biz öyle gördük, öyle algıladık. Dolayısıyla bizim itirazımız şahısların kendilerine değil seçimin kazanılmasına yöneliktir. Bu seçim çok kritik ve önemli bir seçim olacaktır. Dolayısıyla İYİ Parti’nin hassasiyeti, bu seçimin kaybedilmemesidir. Çünkü kaybedilen bir seçimin telafisi yok. Bizim İYİ Parti olarak hassasiyetimiz bu noktada.”

'SÜRPRİZ YOK BURADA'

Paçacı, Akşener’in açıklamalarına dair, “Kazanma ihtimali yüksek olan aday dedik hep. Bu hassasiyetinden kaynaklanıyor. Seçimin önemini kavrama hassasiyetimizden kaynaklanıyor. Sayın genel başkanın ifadeleri aslında kurumsal bir yapının yansımasıdır. Kişisel değildir, bu İYİ Parti’nin temel görüşüdür. Zaten bilinen bir husustu. Sürpriz yok burada. İYİ Parti 2 yıldan bu yana kazanacak aday diyor. Kazanacak adaydaki anlam en fazla kazanma ihtimali olan adayın gösterilmesidir. Onun sebebi de bu seçimi mutlaka kazanmamız gerekir anlayışından kaynaklanıyor. Yoksa kişilerle ilişkisi yoktur bu meselenin” dedi.

İmamoğlu ve Yavaş açıklamasıyla ilgili, “Yetkili organlarla konuşmadan herhangi bir tahminde bulunmam yanlış olur. Gelişmelere bakacağız” diyen Paçacı, İYİ Parti’nin altılı masa ile ilişkisini, “Masa eğer sayın Kemal Bey’in adaylığı konusunda dağılıp veya dağılmama noktasında ise bu anlayış yanlıştır. Biz masadan kalkmadık, belki kaldırdık diyebiliriz” şeklinde değerlendirdi.

'ÖNEMLİ OLAN KAZANMAK'

Altılı masa tarafından yapılan açıklamalara Akşener’in imza atmasına dair de konuşan Paçacı, şunları kaydetti:

“Bir anlayış birliğiydi. İYİ Parti’nin görüşü zaten belliydi, İYİ Parti bir sürpriz yapmadı, İYİ Parti uzun bir süreden beri kazanması yüksek olan aday üzerinde ısrarlı oldu ve genel başkan çok büyük bir feragat örneği göstererek, ‘Türkiye’nin önünü açacağım, ben aday olmayacağım’ dedi. Bütün bunlar bu seçimin kazanılmasına yönelik hassasiyetimizden kaynaklanmaktadır. Yoksa herkes cumhurbaşkanı olmak ister. Ki genel başkanımızı da kazanma ihtimali yüksek bir aday olarak görüyorum. Buna rağmen feragat etti altılı masada. Şimdi bu özveriyi gösterdi. Niye gösterdi? Bu seçimin mutlaka kazanılması gerektiğine inandığı için gösterdi. Biz de o noktadayız. Bu seçim kazanmalı diyoruz ama mesela altılı masada ’her siyasi partinin bir kamuoyu araştırma şirketinin ismini vererek yapılacak bir değerlendirmede en fazla oy çıkacak adayın arkasında duralım’ fikri de yine kişisel değil, kendimize yönelik değil, kazanmaya yönelik. Önemli olan kazanmaktır. Kazanılmasını temin etmektir, bütün hassasiyetimiz budur.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN