Son dakika! Kara Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu: 27'si astsubay 31 şüpheli için gözaltı kararı

Son dakika! Kara Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu: 27'si astsubay 31 şüpheli için gözaltı kararı

FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki yapılanmasına ilişkin soruşturmada 27'si astsubay 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Trabzon merkezli 6 ilde de 10 FETÖ şüphelisi yakalandı. FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik 20 ilde düzenlenen operasyon ise 30 şüpheliden 14'ü yakalandı.

FETÖ'nün TSK ayağına bir operasyon daha düzenlendi, Türkiye'nin pek çok ilinde şüphelileri yakalamak için düğmeye basıkdı.

KKK'YA FETÖ OPERASYONU

FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki yapılanmasına ilişkin soruşturmada 27'si astsubay 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, örgüt üyeleriyle ankesörlü ve kontörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve örgütle irtibatları oldukları gerekçesiyl  4 muvazzaf ve 23 eski astsubay ile 4 sivil mahrem sorumlu hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Ankara merkezli 10 ilde başlatılan operasyonda şüphelilerden 22'si yakalandı. 

10 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Trabzon merkezli 6 ilde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Trabzon merkezli olmak üzere Antalya, Kocaeli, Ankara, Aydın ve Balıkesir'de silahlı terör örgütü FETÖ/PDY içerisinde ankesörlü telefonlarla ardışık arama yöntemini kullanan kişilere yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, operasyonda 6 ilde silahlı terör örgütü FETÖ/PDY şüphelisi 10 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

20 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik Konya merkezli 20 ilde düzenlenen operasyonda aralarında muvazzafların da bulunduğu 30 şüpheliden 14'ü yakalandı.

Örgüt mensubu askeri personel ve bunlardan sorumlu olduğu tespit edilen 'mahrem imamlar'ın verdiği ifadeler doğrultusunda, TSK içerisine yerleştirilmiş örgüt üyesi olduğu öne sürülen, 24'ü muvazzaf 30 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, zanlıların yakalanması için Konya merkezli 20 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlattı.

Operasyonda, şüphelilerden 14'ü gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 16 zanlının yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyo

ANKARA/TRABZON/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN