Karamollaoğlu: İlk hedefimiz bugünkü sistemi değiştirmek

Karamollaoğlu: İlk hedefimiz bugünkü sistemi değiştirmek

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu Bursa'da yaptığı konuşmasında "Biz 6 siyasi parti olarak bir araya geldik birinci hedefimiz bugünkü sistemi değiştirmek. Cumhurbaşkanlığı sistemi endişe ettiğimiz gibi adeta diktatörlüğe döndü." dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın Bursa'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmasında iktidara yüklendi. Karamolloğlu, "Biz 6 siyasi parti olarak bir araya geldik birinci hedefimiz bugünkü sistemi değiştirmek. Cumhurbaşkanlığı sistemi endişe ettiğimiz gibi adeta diktatörlüğe döndü. Bir kişi konuşuyor müzakere etmek mümkün değil konuyu. Meclis dahil herkes onun peşinden gidiyor. Bugün başımıza gelen sıkıntıların temel sebebi burada yatıyor." ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Biz 6 siyasi parti olarak bir araya geldik birinci hedefimiz bugünkü sistemi değiştirmek. Cumhurbaşkanlığı sistemi endişe ettiğimiz gibi adeta diktatörlüğe döndü. Bir kişi konuşuyor müzakere etmek mümkün değil konuyu. Meclis dahil herkes onun peşinden gidiyor. Bugün başımıza gelen sıkıntıların temel sebebi burada yatıyor. İlk adım Allah nasip ederse bu sistemi değiştirmek olacak. Arkasından da mutlaka adaleti tesis edeceğiz. Adalet mülkün temelidir. Adalet olmadan bir ülkede huzur olmaz barış olmaz. Ama tek başına adalet de yeterli değildir. Ülkeyi yönetenler israftan kaçınmalı. Yolsuzluğa tevessül etmemeli. Yanlış yatırımlarla da milletin parasını çarçur etmemeleri gerekir. Saraylarda oturanlar, milletin derdinden anlamaz. Bir zam yapıldı işçi sendikalarına yüzde altmış. Bu sistemi değiştirmedikten sonra 6 ay sonra gene aç kalacak insanlar. Memura da söz veriyor sayın Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayımızın ve inşallah 13. Cumhurbaşkanımızın telaffuz ettiği rakamın birkaç yüz lira üstünde. Sistem değişmeden rakamların bir manası olmaz. Onun için biz sistemi değiştireceğiz.

Bu bölgede sadece bizim değil, bütün ülkelerin müreffeh bir hayat seviyesine ulaşmasını sağlayacağız. Amerika'nın, Avrupa'nın, Rusya'nın, Çin'in kimsenin tahakkümü altına girmeyeceğiz. Biz politikalarımızı kendimiz belirleyeceğiz. Bütün komşularımızla dost olacağız. Ama sınırlarımızı da kimseye değiştirtmeyeceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN