İstanbul'da Filistin buluşması

Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Hüda Par, İstanbul'da Filistin Mitingi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Karamollaoğlu, mitingde "Mücadeleyi vermezsek yarın kendi topraklarımız üzerindeki emellerini gerçekleştirmek için ayağa kalkacaklar. Bu sadece Filistin'le ilgili bir mesele değil Türkiye de bu meselenin göbeğinde" ifadelerini kaydetti. Davutoğlu ise 'BM dokümanlarına göre de Filistin haklı' diyerek "Bu mesele bizim meselemizdir. Gazze davasının öncüsü bizim milletimiz olacaktır" dedi.

Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve HÜDA Par, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Maltepe meydanında düzenlenen 'Özgür Filistin Mitingi'nde bir araya geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa işgal altında. Bize Hz. Ömer’in, Selahaddin Eyyubi’nin, Sultan Abdulhamid’in emaneti olan Kudüs-ü Şerif kan ağlıyor. Çocuklarıyla, yaşlılarıyla, kadınlarıyla var oluş mücadelesi veren Gazze ve Filistin tek başına direniyor. Yürekleri Mescid-i Aksa, Kudüs-ü Şerif, Filistin, Gazze için çarpan kardeşlerimizi 15 Ekim Pazar günü “Özgür Filistin Mitingi” dolayısıyla Maltepe Meydanı’na bekliyoruz” sözleriyle vatandaşları mitinge davet etmişti.

f8fcir-xwaam8a5.jpg

Karamollaoğlu'nun konuşmalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Biz biliyor ve inanıyoruz mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler diz çökmez. Siz bugün bu gerçeği ispat etmek için geldiniz. Bu davada biz de varız dediniz.

Sizin bu tavrınız cepheden çarpışanlara en büyük destek. Geçmişte bu davaya çok insanlar sahip çıktı. Biz en son Erbakan hocamızı rahmetle anmayı görev addediyoruz. Erbakan hocamız buyurmuştu ki, Kudüs coğrafi bir mesele değil imani bir meseledir.

f8fjjydweaaze-v.jpg

Maalesef bütün dünya özellikle batı alemi şaşkın. Uçaklar gönderiyorlar kime karşı, belli değil. Gözdağı vermek istiyorlar ama bu kesinlikle bu onların hakkı olduğunu göstermiyor. Bugün gerçekleri gören milyonlarca insan ayağa kalkmış durumda. Ne diyorlar: Gerçekleri görün, yalan haber üretmeyin. Beni en çok üzen hadiselerden birine iki gün önce şahit oldum. Amerika cumhurbaşkanı "ben fotoğrafları gördüm çocukların başını kesmişler" dedi. Sonra kendi adamları bunu yalanladı. Bu karşı karşıya olduğumuz manzarayı çok net gösteriyor.

f8fcirrwwaanzef.jpg

İsrail'in kuruluşu 75 yıllık hadise. 1897-1917 en son 1947. 1947'de çizilen haritaya bakın. Bu zalimler o haritaya bakıp İsraillileri destekliyorlar.

Biz mücadeleyi vermezsek yarın kendi topraklarımız üzerindeki emellerini gerçekleştirmek için ayağa kalkacak. Bu sadece Filistin'le ilgili bir mesele değil Türkiye de bu meselenin göbeğinde.

Geçmişi bilmeyenler bugünü doğru dürüst anlayamazlar. Bizim süslü laflara değil gerçeklere ihtiyacımız var. Bugün uyanmaz gerekli tedbirleri almazsak bunun üstesinden gelmemiz mümkün olmaz.

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bunların dizleri titremeye başladı. Onlar Filistinli kardeşlerimizle baş edemeyeceklerini anlamışlardır. 1948'de savaş başladığında buna Arap- İsrail savaşı dediler daha sonra Filistin İsrail savaşı dediler şimdi de İsrail- Hamas savaşı diyorlar. Filistin davası bütün insanlığın davasıdır. Orası bize Hz. Peygamber'in anılarını barındıran bir mekandır. Mübarek bir beldedir. Hepimizin davasıdır.

f8fkelfxiaaqa8c-001.jpg

Siyonistler orada sadece Filistinli kardeşlerimize saldırmıyor, onlar bütün insanlığa savaş açtılar. Herkes sesini bu zulme yükseltmelidir. Kalmayacağız. İki taraf var, biz tarafız biz mazlumun yanındayız.

Onların bu paniği, onların sonunun yaklaştığının göstergesidir.

f8fcirwxsaadtfb.jpg

Ümitsizlik yok, biz oyunlara düşmeyelim. Bu bütün Müslümanların davasıdır.

Davutoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Mescid-i Aksa için ayağa kalkanlara selam olsun. Gazze'de bütün bir insanlığın onuru için ayağa kalkan yiğitlere selam olsun.

20 Kasım 2012 yılında rahmetli Mursi'nin döneminde Gazze kapıları açıldığında, toplantılar sürerken Gazze ufuklarında bombardıman başladı. Arap bakanlar yerinden ayrılmaya çalışırken eşimle birlikte Şifa Hastanesi'ne gidip onlarla birlikte olmak istedik. Bunu yaşamayan Gazze'de yaşanan cinayetleri anlayamaz.

7922682.jpg

Neden 7 Ekim sabahı? Öyle bir şey çiziliyor ki sanki bölgede barış vardı da mazlum İsrail'e saldırıldı. Orada 75 yıldır süren bir zulüm var.

Mescidi Aksa İsrail postallarıyla çiğnendi. Mescidi Aksa'yı bölmek istiyorlar. İslam dünyası buna sessiz kaldı.

İkincisi bu savaş kimle kim arasında? Bu savaş vatanını kurtarmak isteyen Filistin halkı ile işgalciler arasında.

Kim haklı? Tarih 1947, Filistin hakkının kendi kaderini tayin etme hakkını tanıdı. Evet Filistin halkı 7 Ekim'de bu kararı aldı. BM kararına saygı duyan herkes, altında İsrail'e destek veren herkesin imzası var.

30 Kasım 2012, Filistin devleti BM Genel Kurul'da devlet olarak kabul edildi. Yani Filistin devleti vardır. Kim haklı? BM dokümanlarına göre de Filistin haklı. Netenyahu haksız.

Bir takım görüntüler yayınlanıyor, ilk anda. Savaşta kadınlara, çocuklara, dini mekanlara dokunulmaz her Müslüman bu konuda hassastır. Hala bu görüntüler üzerinden algı yapıyorlar. Pazar günü bir video gönderildi bana. Türkiye'de İsrail lobisinin temsilcileri bana saldırdı. Videoyu açtım ilk anda ben de şaşırdım. Sonra videonun Arakan'da çekildiği belli oldu.

f8flsgiwcaa0s7f-001.jpg

Bu mesele bizi niye ilgilendirsin diyenler var. Bu mesele bizim meselemizdir. Gazze davasının öncüsü bizim milletimiz olacaktır.

Hükümete sesleniyorum: 12 maddelik bir eylem planı teklif ettim. Daha hiçbirisi hayata geçmedi. İslam İşbirliği Teşkilatı'nı derhal toplantıya çağırın. Liderler düzeyinde toplanın.

İsrail'le ilişkileri, normalleşme süreçlerini bütün İslam dünyası tümden durdursun.

Kudüs komisyonu derhal toplansın.

Türkiye, Ürdün'le birlikte Mescid-i Aksa'nın uluslararası himayesine alınması için BM'ye başvursun.

Her türlü arabuluculuk girişimleri gerçekleştirilerek bu saldırıların durdurulmasına çaba gösterin.

Buradan Gazze'nin yiğitlerine selam olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN