Kılıçdaroğlu: Benim kavga etmeye niyetim yok

Kılıçdaroğlu: Benim kavga etmeye niyetim yok

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu çeşitli ziyaretler için bulunduğu Tokat'ın Koyulhisar ilçesinde yaptığı açıklamada Türkiye'de kamplaşmanın terkedilmesi gerektiğini belirtirken Erdoğan'a televizyon ekranlarında tartışma çağrısını tekrarladı. "Onlar kavga ediyorlar. Benim kavga etmeye niyetim yok." diyen Kılıçdaroğlu "Gel tartışalım diyorlar, 'hay hay' diyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat'taki 2 günlük ziyareti kapsamında bulunduğu ilde Koyulhisar'da vatandaşlarla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a televizyonda tartışma çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, "Onlar kavga ediyorlar. Benim kavga etmeye niyetim yok. Gel tartışalım diyorlar, hay, hay, sizin dünya kadar televizyonlarınız var, yüreğiniz varsa, cesaretiniz varsa millet de seyreder gel tartışalım. Çünkü ben bilgime, inancıma, vizyonuma, kimliğime güveniyorum" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Size güzel bir Türkiye vaat ediyorum. Barışı ve huzuru vaat ediyorum. Komşumuzun kimliğini sorgulamaya başladık, komşumuzun inancını sorgulamaya başladık. Türkiye'nin buradan çıkması lazım. Türkiye'nin işe aşa ihtiyacı var. Türkiye'nin işsizlikle mücadele etmeye ihtiyacı var.

"HER KADININ EMEKLİLİK HAKKI OLACAK"

Milletim açken bu ülkede 85 milyonun hakkını, hukukunu savunmak bana düşer. Çünkü ben her evde huzurun olmasını isteyen, her evde herkesin karnının doymasını isteyen bir kişiyim. Hiçbir anne evladını yatağa aç yatırmamalı bunun için mücadele ediyorum. Siyasetin varlığı da budur. Bunun için siyaset yapılır. Dolayısıyla biz bunun için siyaset yapmaya devam edeceğiz. Bunun için ne gerekiyorsa, sizler için, özellikle hanımlar sizler için ne gerekiyorsa yapacağız. Hiç endişe etmeyin.

Bakın kırsalda çalışan kadınlar ve gençler kırsalda çalıştıkları sürece onların sosyal güvenlik primini devlet olarak biz yatıracağız. Hepiniz emeklilik hakkına kesinlikle kavuşacaksınız. Aile destekleri sigortasını getireceğiz. Her kadının emeklilik hakkı olacak. Sigorta primlerini devlet yatıracak. Sizi birilerine muhtaç hale asla getirmeyeceğiz. Kadın güçlü olursa o ülke güçlü olur.

Esnafımızın, çiftçimizin, gençlerimizin, sanayicinin durumu iyi değil. Her kesimin sorunları var. Türkiye güzel, güçlü bir ülke. İyi yönetildiği takdirde Türkiye bütün bu sorunlarını aşabilir. Bütün bu sorunları beraber aşacağız.

SANDIKTA ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

Sandığa mutlaka gidin sakın ola gitmeyeceğim demeyin. Komşunuzu, yakınlarınızı götürün ama oy kullanırken elinizi vicdanınıza koyun. Doğruluktan, dürüstlükten, erdemden, ahlaktan yana doğru siyasetten yana oyunu kullanmanızı isterim.

Biz altı lider biraraya geldik; altı lider de bu ülkede huzur istiyor. Altı lider de bu ülkede barış, huzur olsun, demokrasi olsun istiyoruz. Kişi başına düşen milli gelir artsın istiyoruz. Hepimizin hedefi aynı. Hepimizin yüreğinde daha güzel bir Türkiye hedefi var. Bunu sağlayacağız bu konuda da kararlıyız.

'GELİYOR GELMEKTE OLAN'

Adalet yok bu memlekette bunu da biliyorum. Adaleti getirirken insana insan olarak bakacağız değerini öyle vereceğiz. Hiç kimseyi adaletten uzak tutmayacağız. Adaleti ya getireceğiz ya getireceğiz.

Çiftçilerin burada sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, bir çiftçinin 'Siz gelmeseydiniz bunları konuşamıyoruz, içeriye alıyorlar bizi." sözleri tezahüratla desteklendi. Kılıçdaroğlu, bu sözlere karşılık, "Korku iklimi var hiç korkmayın. Siyasetin eleştiriye ihtiyacı var, alkışa değil. Allah nasip eder iktidara gelirsek göreceksiniz, herkes rahat konuşacak herkes rahatça derdini anlatacak. Siyasetçi de bunlara çözüm bulacak. Umutsuzluğa kapılmayın geliyor gelmekte olan" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN