Kılıçdaroğlu'ndan tekel fabrikasının kapatılmasına tepki: AK Parti 20 yılda bir tane fabrika açtı mı?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Tokat'ta kapatılan tekel fabrikası önünde yaptığı açıklamada "Yalnızca Tokat fabrika kaybetmedi. Erzurum'dan Kars'a her yerde kapattılar fabrikaları. Sormak isterim, AK Parti hükümetinin 20 yılda kurduğu bir fabrika var mı?" diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat'ta kapatılan tekel fabrikası önünde, işçiler ve bölgedeki çiftçiler ile bir araya geldi. Yalnızca Tokat'ta değil birçok ilde fabrikaların kapatıldığını belirten CHP lideri, AK Parti hükümetinin iktidarı boyunca bir tane bile fabrika açmadığını ama birçok fabrikanın bu dönemde kapandığını vurguladı.

'FABRİKA KAYBEDEN YALNIZCA TOKAT DEĞİL'

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Sevgili dostlarım, isterdik ki bu güzel havada ve atmosferde güzel şeyler konuşalım. Herkesin mutlu olduğu bir atmosfer olsun isterdik. Burası binlerce insanın alın teri döktüğü, Tokat'ın bir zamanlar gurur duyduğu bir yer.

Yalnızca Tokat fabrika kaybetmedi. Erzurum'dan Kars'a her yerde kapattılar fabrikaları. Sormak isterim, AK Parti hükümetinin 20 yılda kurduğu bir fabrika var mı? Bir tane fabrika ya...

'ÇİFTÇİYİ NEDEN KÜSTÜRÜYORSUNUZ?'

Burada çiftçiler var, bu çalışan insanların alın terinin karşılığı neden verilmiyor? Çiftçiyi neden küstürüyorsunuz? Fiyatlar fahiş, açıklanan taban fiyatları kandırmaca.

'BUNUN HESABINI SANDIKTA BERABER SORACAĞIZ'

Ama kimse umutsuzluğa kapılmasın. Bunun hesabı sorulacak ve hep beraber soracağız. Bir fabrika enkaza dönüşüyorsa iyi bir yere gitmiyoruz demektir. Ama ben umutsuz değilim, bu milletin ferasetine güveniyoruz. Nasıl olacak? Seçime gideceğiz, demokratik yollarla ders vereceğiz. Bu dersi sandıkta verecek olanlar sizlersiniz, çalıştığı fabrika kapananlar, çiftçiler, tüm üreticiler... Sandıkta tüm bunların, işsizliğin bittiğini göreceksiniz. Hep birlikte yapacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN