Kılıçdaroğlu'ndan alkol zamlarına tepki: Yıldırmadır, zulümdür

Kılıçdaroğlu'ndan alkol zamlarına tepki: Yıldırmadır, zulümdür

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından alkollü içkilere gelen fahiş zamlara tepki göstererek, "Zamlar yıldırmadır, zulümdür. Devlet, bir hayat tarzını kuşatamaz, taciz edemez, rahatsız edemez. Devlet her hayat tarzını korur." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından alkollü içkilere gelen fahiş zamlara tepki gösterdi. Vergilere yeniden düzenleme vaat eden Kılıçdaroğlu, “Alkollü içeceklere yapılan zamlar yıldırmadır, zulümdür.” dedi.

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından içki ve sigara fiyatlarında otomatik ÖTV artışı yüzde 22,29 olarak hesaplanmıştı. Birçok içki türü ve sigara markaları zamlı listeleri yayınlamıştı.

Kılıçdaroğlu, alkole peş peşe yapılan zamları 'yıldırma' ve 'zulüm' olarak değerlendirerek, "6 ay sonra vergileri yeniden düzenleyerek, çözeceğim önemli meselelerimizden biri de bu meseledir." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şu şekilde:

“Alkollü içeceklere yapılan zamlar yıldırmadır, zulümdür. Devlet, bir hayat tarzını kuşatamaz, taciz edemez, rahatsız edemez. Devlet her hayat tarzını korur. Altı ay sonra vergileri yeniden düzenleyerek, çözeceğim önemli meselelerimizden biri de bu meseledir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN