Kılıçdaroğlu'ndan Kaftancıoğlu açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliğinin Yargıtay tarafından düşürülmesine dair konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Canan Hanım ne yaptı? Neden il başkanlığı düşürülüyor? Birilerinin talimatıyla, birilerinin isteği üzerine" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Kanaat Önderleri Buluşması'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliğinin Yargıtay tarafından düşürülmesine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Canan Kaftancıoğlu görevinin başındadır. İl başkanı olarak görev yapıyor" dedi.

Kaftancıoğlunun il başkanlığının talimat ile düşürüldüğünü iddia eden Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Biz Canan Hanım'ı İstanbul İl Başkanı olarak yüreğimize yazmış vaziyetteyiz kimse endişe etmesin. Yapılan uygulamanın da adil bir uygulama olmadığını biliyoruz. Adaletsizliğe boyun eğmeyeceğiz. Bizim en temel özelliğimiz o adaletsizliğe boyun eğerseniz yeni adaletsizliklere kapı aralamış olursunuz.

NEDEN İL BAŞKANLIĞI DÜŞÜRÜLÜYOR?

Canan Hanım ne yaptı? Neden il başkanlığı düşürülüyor? Birilerinin talimatıyla, birilerinin isteği üzerine. Biz birilerinin talimatına 'evet' mi diyeceğiz? Birilerinin talebine 'evet' mi diyeceğiz? Hayır demeyeceğiz. Biz CHP'yiz bizim ruhumuzda, geleneklerimizde Kuva-yı Milliye vardır. Biz mücadele ediyoruz, mücadeleyi hak için, hukuk için, adalet için yapıyoruz. Hukuka biz saygılıyız, adalete saygılıyız ama adalet adalet olduğu sürece. Birilerinin beklediği tarzda bir kişiye haksızlık yapılıp görevinden alınacak, üyeliği düşürülecek 'siz de buna uyun' denecek. Biz buna uymayız. Biz adaleti savunuyoruz."

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği DÜN Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürülmüş, karar CHP Genel Merkezi'ne iletilmişti.

Kaftancıoğlu, Yargıtay kararı sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "CHP hukuk bürolarında değil Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği inanç işidir, yürek işidir, emek işidir. O inanç, o yürek, o emek bizde oldukça gerisi teferruattır… Ne demiştik? Korkularının ecele faydası olmayacak!" ifadelerine yer vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN