Son dakika! Muğla'da bir orman yangını daha!

Son dakika! Muğla'da bir orman yangını daha!

Muğla'da, dün Marmaris ilçesinde bir orman işçisinin hayatını kaybettiği yangının ardından bugün de Ula'da orman yangını çıktı. Yangın nedeniyle Muğla-Fethiye kara yolu ulaşıma kapatıldı, yakındaki evler tahliye edildi. Yangın havadan ve karadan müdahale ile kısa sürede söndürüldü.

Muğla-Fethiye kara yolunun kenarındaki Çıtlık mevkisinde bulunan ormanlık ve makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri müdahale etti.

ulada-orman-yangini-2-ev-tahliye-edildi-9788-dhaphoto3-1.jpg

YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERLERİ DEVREDE

Çevre ilçelerde konuşlu 3 yangın söndürme helikopteri de bölgeye gelerek alevlere su bırakmaya başladı. Ekipler, yerleşim yerlerine yaklaşan alevleri kontrol altına alabilmek için yoğun çaba gösterdi.

ulada-orman-yangini-2-ev-tahliye-edildi-9788-dhaphoto5.jpg

KARA YOLU ULAŞIMA KAPATILDI, EVLER TAHLİYE EDİLİYOR

Bölgede güvenlik önlemleri alan polis ekipleri ise Muğla-Fethiye kara yolunu ulaşıma kapattı. Jandarmalar ise yakındaki evleri tahliye etmeye başladı.

Dumandan etkilendikleri belirlenen kişiler jandarma ekiplerince evlerden çıkarıldı. Ambulanslara götürülen dumandan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale etti.

ulada-orman-yangini-2-ev-tahliye-edildi-9788-dhaphoto9.jpg

Çok sayıda mahalle sakini bahçe hortumlarıyla su sıkarak alevlerin evlerine ulaşmasına engellemeye çalıştı.

ulada-orman-yangini-2-ev-tahliye-edildi-9788-dhaphoto13.jpg

İLK MÜDAHALE CENAZEDEN DÖNEN ORMANCILARDAN

Bu sırada dün Marmaris ilçesi, İçmeler Mahallesi'ndeki orman yangınında yaşamını yitiren geçici orman işçisi Görkem Hasdemir'in cenazesinden dönen orman ekipleri yangına ilk müdahaleyi yaptı.

ulada-orman-yangini-2-ev-tahliye-edildi-9788-dhaphoto16.jpg

2 dönümlük alanda etkili olan yangında alevler yarım saatte söndürülürken, soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

ulada-orman-yangini-2-ev-tahliye-edildi-9788-dhaphoto19.jpg

DÜN DE YANGIN ÇIKMIŞTI

Marmaris'in İçmeler Mahallesi'nde dün çıkan yangında rüzgarın yön değiştirmesiyle alevlerin arasında kalan orman işçisi Görkem Hasdemir yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN