Pençe-Kilit'te toplam 491 terörist etkisiz

Pençe-Kilit'te toplam 491 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit Operasyonu ile ilgili son durumu aktardı. Bakan Akar, "Terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz" diyerek Pençe-Kilit'te bugüne kadar toplam 491 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çanakkale'de Pençe-Kilit Operasyonu hakkında konuştu. AK Parti'nin '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' kapsamında gerçekleşen basın toplantısında, Çanakkale'nin şehir adı olmaktan çıkıp bir kavrama dönüştüğünü ifade etti.

Çanakkale'yi birliğin, beraberliğin, cesaretin, vatan ve millet sevgisinin ifadesi şeklinde isimlendiren Akar, "Çanakkale ülkemizin, milletimizin şanlı tarihine altın harflerle yazılan bir destandır" ifadelerini kullandı.

"491 TERÖRİST ETKİSİ HALE GETİRİLDİ"

Pençe-Kilit operasyonu ile ilgili son durumu da paylaşan Akar, 491 teröristtin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Akar, "Bu kapsamda Irak'ın kuzeyindeki Pençe serisi operasyonlarımız devam ediyor. Suriye'nin kuzeyinde bazılarının içine düştüğü 'terör koridoru kurma' sevdasını Mehmetçik tahrip etti. Orada bir terör koridoru kurulmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Pençe Kilit Harekatı büyük bir başarıyla devam ediyor. 491 terörist etkisiz hale getirildi. Pençe Kilit Harekatı önemli. Bugüne kadar Irak'ın kuzeyinde yaptığımız çalışmalarda açık bir alan kalmıştı. Pençe Kilit o alanı kapatacak ve sınırlarımızın giriş ve çıkışın tam kontrolü mümkün olacak" dedi.

Teröristlerin son zamanlarda sivil hedeflere yönelik saldırılarını hatırlatan Akar, "Bunların karşılığında bizim hiçbir şekilde susmayacağımızı bütün dünyanın bilmesi lazım. Halkımızı, milletimizi, sınırlarımızı, hak ve menfaatlerimizi korumak için ne yapılması gerekiyorsa tereddütsüz yaptık, yapacağız" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN