Temel Karamollaoğlu, Erdoğan'a yüklendi: İsrail rahatsız oluyor diye Gazze'ye gidiyor

Temel Karamollaoğlu, Erdoğan'a yüklendi: İsrail rahatsız oluyor diye Gazze'ye gidiyor

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, konuşmasında iktidarın ekonomi politikalarını eleştirirken, "Erdoğan'ın, Milli Görüş gömleğini çıkarıp yerine siyonistlerin ona takdim ettiği gömleği giydi" şeklinde konuştu. Saadet Partisi lideri, Erdoğan'ın İsrail'in rahatsızlık duyduğu sebebiyle Gazze'ye gidemediğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, ilk olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milli Görüş gömleğini üzerinden çıkardığını dile getirdi. Bununla birlikte Erdoğan'ın Gazze'ye gitmemesinin sebebinin ise İsrail hükümetinin bunu istemesi olduğu kaydetti.

Karamollaoğlu, bunların haricinde iktidarın ekonomi politikalarına da değindi. AK Parti iktidara geldiğinden bu yana ekonomi verilerini açıklayan Karamollaoğlu, Türkiey'nin yüzde 70'inin AK Parti'den ümidini kestiğini ifade etti.

Karamollaoğlu'nun cümlelerinin satırbaşları şöyle:

Erdoğan, iktidara gelirken büyük Ortadoğu projesinin eş başkanı olduğunu söylemişti. Eminim ki bunun ne olduğunu bilmiyordu. Irak müdahalesine verdiği sözü tutmak için Sayın Cumhurbaşkanı bütün kuralları o dönemde çiğnedi. Bizim limanlarımızı, havalimanlarımızı, Amerika'nın, İngiltere'nin Fransa'nın silahlarına açtılar.

Amerika'dan Türkiye'ye gelirken Irak müdahalesine verdiği sözü tutmak için bütün kaide ve kuralları Sayın Cumhurbaşkanı o dönem de çiğnedi.

Beyaz Saray'a bugün sayın Cumhurbaşkanı gidemiyor. Ama yasaklıyken poz vermişti.

'KOZMİK ODAYA GİRDİLER'

Adalete bugün her kısımda müdahale ediliyor. Fethullah Gülen ekibiyle iş birliği yaptı Sayın Cumhurbaşkanı. FETÖ'cü dediği ekibi kendi inşa etti. Kozmik odaya kadar girdiler.

Bugün ülkemizde adaletten bahsetmek, mümkün değil. Erdoğan, Milli Görüş gömleğini çıkarıp yerine siyonistlerin ona takdim ettiği gömleği giydi.

Sadece kendilerine sadakat gösterenlere iyi davrandılar. Bundan dolayı problemleri irdeleyemiyorlar. Bunun için de çözemiyorlar. Maalesef, bir bataklığın için sürükleniyorlar. Adalet, rafa kaldırıldı. Bütün mahkemeler iktidarın etkisi altına girdi. Bir insan birden bire sıfırdan başlayıp, Anayasa Mahkemesi Üyeliği'ne bile çıkarılabiliyor.

Kutuplaşma ortamı doğruldu. Benden yana mısın değil misin? Bundan dolayı AK Parti'nin ülkemizin problemlerini çözme olasılığı tamamen ortadan kalktı.

'BU ÜLKENİN YÜZDE 70'İ AK PARTİ'DEN ÜMİDİ KESTİ'

2023 yılında yapılacak seçimlerde bu iktidarın tekrar seçimleri kazanma ihtimali yok. Sandıklara müdahale etme cesareti gösterirseniz, bilmiyorum bu ülkeyi nereye kadar götürürseniz. Bu ülkenin yüzde 70'i AK Parti'den ümidi kesti.

Sayın Maliye Bakanı, "Gözümdeki ışığa bak" diyor. Senin gözünde ışık olsa ne olur olmasa ne olur?

Muhalefetin yanlışları söylemesinden iktidar, rahatsızlık duyuyor.

Açlık sınırındaki rakamı asgari ücret rakamı olarak belirlediler. Az bir rakam değil, ama birkaç ay sonra bu rakam açlık sınırının altında kalacak. Çünkü tedbirleri almıyorlar, israftan vazgeçmiyorlar, yolsuzluğun önüne geçmiyorlar.

Bazıları tereddüt ediyor. "Yeter mi, yetmez mi?" Bize göre yetmez. Bir de yoksulluk sınırı denilen bir sınır var. Bugün devletten çalışan memurların büyük kısmı o rakamı bile alamıyor. Bu ülke yokluğa mahkum edildi.

Hangi konuyu ele alırsak alalım maalesef bir bataklığın içine sürükleniyoruz.

Biz ekonominin nasıl işlenmesi, hangi masraflardan vazgeçileceğini biliyoruz. Türkiye, yeni yola girmek zorunda. Doğru karar verdiğiniz takdirde, ekonomi de düzelir, geçim sıkıntısı da ortadan kalkar. "İşsizlik yok" diyorlar, 12 milyon insana yardım yapıyorlar.

İktidarın bu ekonomiyi düzeltme imkanı yok, çünkü kafa yapısı değişmedi. Cumhurbaşkanı şehir içinde bile bir yere gittiğinde en az 100 araç kullanıyor. Yurt dışına giderken en az 5-6 uçak kullanıyor. Washington da buna musamma göstermediği için New York'ta kalıyor.

'1 BUÇUK MİLYON KİŞİYİ KATLEDENLERE SAYIN CUMHURBAŞKANI DUA ETTİ'

Irak'ı biz katlettik. 1 buçuk milyon kişiyi katledenlere sayın Cumhurbaşkanı dua etti. Suriye'yi darmadağın etti. Bunlar olmasaydı bu bölgede huzur olurdu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gazze'ye gidemiyor. Çünkü İsrail bundan rahatsızlık duyuyor. Osmanlı, Topkapı'dayken dünyaya hükmediyordu. Borç aldıktan sonra çöktü ve tarihe karıştı. Bugünkü saraylar borçla inşa edildi.

Her yerde Amerikan üssü var. ABD, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'e yerleşmiş durumda. Çok dolaşmakla problem çözülür diye bir kural yok.

AK Parti'nin 2022 yılı için ön gördüğü enflasyon, 65'ti, ama maalesef bugün yüzde 84'e çıktı. Tarafsız kurumların yaptığı rakamlar ise üç haneli.

KKM'nin hazineye yükü 91 milyar lirayı geçti. Müjde dedikleri bu model kabusa dönüştü. Dış ticaret açığı; yüzde 153 arttı. Cari açık 43 buçuk milyar seviyesine çıktı. Konut fiyatları yüzde 89 arttı. Erdoğan'ın başlangıçta devlet arazilerini ve konutlarını sattığı için kaynak elde etmişti. O sebeple 2017 yılın Türkiye dünyanın en büyük ekonomilerinden birine girdi,. Arttıracağını söyledi. Am Türkiye 21. sıraya geriledi.

Enflasyon tek haneli rakamlara indirilecekti. Yüzde 10,43 seviyesindeyken bugün yüzde 84,4 noktasına çıktı.

Milli geliri 25 bin dolara çıkarmaktı. 2011'de bu 10 bin 444 dolar seviyesine geriledi. Şu anda ise 9 bin 960 dolar seviyesine düştü. Bütün bu rakamlar AK Parti'nin Türkiye ekonomisini yönetemediğini gösteriyor.

Biz ülkemizin ve milletimizin potansiyeline ve irfanına güveniyoruz. Ve vaat ettiğimiz hedeflerin gerçekleşeceğine inanıyoruz.

Şans oyunlarına harcanan para arttı. Geçinemeyen insan, "Belki vururum, bütün problemler çözülür" diye bütün parasını şans oyunlarına yatırıyor. Bu da memleketimizde ayrı bir krizin başlangıcı.

Seçime altı ay kala Karadeniz'de bulduğumuz doğal gaz 30 yıl bizi besleyecekmiş. Bundan önce bulduklarımızın önemi yok. Birçok yerde gaz bulduk, petrol bulduk. Ama Türkiye'de bunlar tarihe karıştı. Sakın ola gaza gelmeyin. Bu bütün ülkenin felaketi olur kanaatindeyiz.

Biz tek adam rejimin ülkemize fayda sağlamadığını gördük. Parlamenter sisteme geçme kadarı aldık.

Birbiri ile uzlaşması zor gözüken altı parti bir araya gelip bu ülkenin geleceğiniz sağlam bir temele oturtabilmek için iş birliğine girdiler. "Uzlaşamaz" diyorlardı ama biz uzlaştık. Son çalışmamızı da Önümüzdeki toplantıya müteakiben paylaşacağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN