Sezgin Tanrıkulu hakkında yeni gelişme

Sezgin Tanrıkulu hakkında yeni gelişme

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili tepki çeken açıklamaları nedeni ile CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni talep etti.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na katıldığı bir canlı yayında Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde düzenlenen "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" ve 216. maddesinde düzenlenen "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçlarından soruşturma açılmıştı.

Tanrıkulu'nun sözlerine CHP'den ilk açıklama parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan gelmiş, Öztrak "Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez" demişti.

SORUŞTURMA İZİN TALEBİ

Tanrıkulu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosunca soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında; 'Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçu yönünden tanzim olunan soruşturma izin talebi, Adalet Bakanlığına gönderildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosunca soruşturma başlatılan 28. Dönem Milletvekili Mustafa Sezgin TANRIKULU hakkında; Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama suçu yönünden tanzim olunan soruşturma izin talebi, Adalet Bakanlığına gönderilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN