Yerlikaya net konuştu: İBB Başkanlığı'na aday olacak mı?

Yerlikaya net konuştu: İBB Başkanlığı'na aday olacak mı?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İBB Başkanlığı'na aday olacağı iddialarına ilişkin, "İstanbul için başkan adaylığı gibi bir şey yok." açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya görevindeki 180. günlük çalışmalarını anlatmak için açıklamalarda bulundu. Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yerlikaya, İBB Başkanlığı'na aday olacağı iddialarını kesin bir dille yalanladı. Yerlikaya, "İstanbul için başkan adaylığı gibi bir şey yok" dedi.

Fenomenlere yönelik yürütülen soruşturmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yerlikaya, MASAK ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını açıkladı.

'YASADIŞILIK VARSA ORADAYIZ'

Fon dolandırıcılığına ilişkin de açıklama yapan Yerlikaya, "Görünen tarafın arkasında kanunsuzluk var. Yasadışılık kokan bir var varsa orada biz varız" dedi.
Yerlikaya, 180 günde PKK/KCK'ya yönelik 1973 şehir operasyonu ve 11 bin 668 kırsal bölge operasyonu yapıldığını duyurdu.

Organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar hakkında da bilgi veren Yerlikaya, 4 bin 303 şüphelinin gözaltına alındığını ve bunlardan 1304'ünün tutuklandığını ifade etti.

Narkotik vaka analiz sistemi (NARVAS) projesi ile 9 bin 675 ihbar alındığını duyuran Bakan Yerlikaya, 59 bin kişinin sorgulandığını ve NARVAS projesi 1 Ocak 2024 itibarıyla tüm Türkiye'de kullanılacağını duyurdu.

Yine son 180 günde 132 bin 537 uyuşturuuc operasyonu yapıldığını dile getiren Yerlikaya, 15 bin 280 kişinin tutuklandığını açıkladı.

'ADAYLIK SÖZ KONUSU DEĞİL'

İstanbul adaylığı konusunda da açıklama yapan Yerlikaya, "Öyle bir durum söz konusu değil." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN