Son dakika! YÖK'ten 'Volkan Bayar için işlem yapılmadı' iddialarına cevap

Son dakika! YÖK'ten 'Volkan Bayar için işlem yapılmadı' iddialarına cevap

Osmangazi Üniviristesi'ndeki katliamla ilgili YÖK'ten ilk açıklama geldi. YÖK, saldırgan Volkan Bayar hakkında 3 defa müfteri suçlamasıyla kurama dilekçe verildiğini, gereğinin yapılması için üniversite rektörlüğüne gönderildiğini belirtti.

YÖK'ün 'saldırganla ilgili işlem yapılmadı' iddialarıyla ilgili yaptığı çıklama şöyle: 

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında müfteri olduğuna dair Başkanlığımıza 3 adet şikâyet dilekçesi verilmiş olup, bu dilekçeler 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 53. maddesi uyarınca, işlem yapmakla görevli ve yetkili olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne gereği yapılmak üzere iletilmiştir.

Rektörlük tarafından kişi hakkında daha önceden açılmış olan soruşturmanın devam ettiği bilgisi verilmiştir.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretim Denetleme Kurulu’ndan bir üyeyi menfur olaya ilişkin idari soruşturma yapmak üzere görevlendirmiştir.

YEKTA SARAÇ'TAN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Yekta Saraç da sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Saraç "Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde, bir öğretim görevlisinin silahlı saldırısı sonucu dört akademisyenimizin hayatını kaybettiği bilgisini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Bu dehşet verici olay hepimizi derinden sarsmıştır. Saldırı neticesinde görevleri başında hayatını kaybeden kıymetli akademisyenlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemil niyaz ederim. Savcılığın açmış olduğu soruşturmanın olayı aydınlatacağına inancımız tamdır. Başta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi camiası olmak üzere bütün akademik camiamızın başı sağolsun" dedi. 

Saraç'ın hadiseyi duyar duymaz üniversite rektörü ile telefonda konuşarak olayla ilgili bilgi aldığı öğrenildi.

ANKARA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN