Sonuçlar açıklandı! 2018 özel okul teşvik sonuçları sorgula

Sonuçlar açıklandı! 2018 özel okul teşvik sonuçları sorgula

Özel okul teşvik yerleştirme sonuçları açıklandı. 2018 Özel okul teşvik sonuçları sorgulaması nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı'nca özel okullarda eğitim görecek olan öğrencilere yönelik eğitim ve öğretim desteği için başvuru sonuçları bugün belli olacak. 75 bin öğrenciye verilecek olan özel okul teşvik başvuru sonuçlarının nasıl ve nereden sorgulandığını haberimizden görebilir, detaylı açıklamalara ulaşabilirsiniz.

Özel okul teşvik yerleştirme sonuçları açıklandı. Özel okul teşvik sonuçları nasıl sorgulanır? Hem öğrencilerin hem de velilerin merak ettiği bu soruların yanıtını sizler için araştırdık ve yazımızda paylaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında özel okullarda eğitim görecek öğrenciler için sağlanacak eğitim desteği için başvuru sonuçları bugün açıklanıyor. Özel okul teşvik yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından da nakil ve kesin kayıt işlemleri başlayacak. Özel okul teşvik sonuçları sorgulama sayfasını ve kapsamlı bilgileri haberimizden bulabilirsiniz. 

ÖZEL OKUL TEŞVİK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKlANDI

Özel okul teivik sonuçları, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü üzerinden öğrenilebilecek.

Türkiye genelinde 75 bin öğrencinin faydalanacağı duyurulan teşvik desteği için detaylar bugün açıklanıyor. Öğrenci yoğunluklarına göre İstanbul'da 18 bin 725, Ankara'da 8430, İzmir'de 4463 öğrencinin faydalanabileceği özel okul teşvik desteği, illerin öğrenci profiline göre değişkenlik gösteriyor. 

ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLA

SABAH SAATLERİNDE OKUL LİSTESİNDE GÜNCELLEME YAPILDI

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü üzerinden geçtiğimiz haftalarda yayımladığı '2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı, Eğitim Öğretim Desteği Kapsamından Öğrenci Almak İçin Müracaat Eden Okullar Listesi'nin saat 10.18'de güncellenmesi, sonuç açıklamasını bekleyen velilerin dikkatini çekti. Diğer taraftan, Türkiye genelinde 75 bin öğrencinin faydalanacağı teşvik sürecinde, hangi ilin kaç kontenjana sahip olduğu da, kurumun resmi internet sitesinde yayımlanan bilgiler arasında yer aldı.

18-09/17/okulkira-1105.jpg

ÖZEL OKULLARDA DESTEK KONTENJANI KAÇ?

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde, yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Sınıf seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanının yüzde 25’i kadar öğrenci yerleştirilir. Her sınıf seviyesine bina kontenjanının yüzde 25’inden fazla öğrenci yerleşemeyecektir.

ÖZEL OKUL TEŞVİK DESTEĞİ BAŞVURU VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

17 Eylül 2018 tarihinde Yerleştirme Sonuçların açıklanacak.
17-21 tarihinde Eylül 2018 Nakil ve Kesin Kayıt İşlemleri yapılacak.
24 Eylül 2018 tarihinde Ek Yerleştirme Sonuçları açıklanacak.
24-28 Eylül 2018 tarihinde Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri başlayacak.

TERCİH EDİLEBİLECEK OKULLARIN LİSTESİ

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Desteği Tercih İşlemleri 07-14 Eylül 2018 Tarihleri arasında yapılacaktır. Buna göre "Eğitim ve Öğretim Desteği için Başvuru Yapabileceğiniz Kurumları" görmek için tıklayınız

18-09/17/ozel-okul-tesvik-sonuclari-aciklandi-1519.jpg

MEB DESTEK TUTARLARI 2018

Okul öncesi 6 bin öğrenciye MEB 3.060,00 TL destek verecek. 15 bin ilkokul öğrencisine 3.680,00 Türk Lirası, 15 bin ortaokul öğrencisine 4.280,00 Türk Lirası, 15 bin ortaöğretim öğrencisine 4.280,00 Türk Lirası ve 24 bin temel lisede okuyan öğrenciye 3.680,00 Türk Lirası destek verecek. Destekten yararlanan öğrenci sayısı 75 bin.

TEMEL LİSELERDE DESTEK KONTENJANI

Temel liselerde 9, 10 ve 11’inci sınıf seviyesinin her birine, okulun eğitim ve öğretim desteği kontenjanının yüzde 20'si kadar; 12’nci sınıf seviyesine ise okulun destek kontenjanının yüzde 40'ı kadar öğrenci yerleştirilecektir.Bina kontenjanlarının boş kalan bölümlerine, özel okulu dışarıdan tercih eden öğrenciler ve özel okula kayıtlı olan öğrencilerden en yüksek puana göre öğrenciler yerleştirilecek olup, okulun bina kontenjanının dolması halinde ilgili özel okula kayıtlı öğrencilerden puan üstünlüğüne göre yerleştirme işlemi yapılacaktır.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ KAPSAMINDA YERLEŞEN ÖĞRENCLERİ NAKİL/KAYIT ALACAK ÖZEL OKULLARIN YAPACAKLARI İŞLEMLER

a) Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrencinin kaydolacağı özel okul tarafından; Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nun (Ek-12) 1’inci maddesinin (b), (c) ve (d) fıkralarında belirtilen; 2016-2017 veya 2017-2018 eğitim öğretim yıllarında uluslararası federasyonlarca yapılmış olan olimpiyatlara katıldığına ilişkin belge, il millî eğitim müdürlükleri, gençlik hizmetleri ve spor il müdürlükleri ile ilgili federasyonlar tarafından düzenlenerek onaylanmış ulusal ve il düzeyinde yapılan yarışmalarda alınan derecelere (birinci, ikinci, üçüncü) ait belgelerin onaylı örneği teslim alacaklardır.

b) Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrencinin kaydolacağı özel okul tarafından; Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin 9 Tespit Formu’nun (Ek-12) 2’nci maddesinde belirtilen eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin anne ve baba veya velisine/vasisine ait 2018 yılı Mayıs-Haziran-Temmuz aylarından herhangi birinin (kira geliri, nafaka, bilirkişi ücreti, görev tazminatı, döner sermaye, ek ders ücreti gibi ek ödemeler ve diğer gelirler dâhil) toplam gelirini gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belge ile e-Kılavuz ekinde yer alan Gelir Beyan Taahhütnamesi kayıt esnasında teslim alınacaktır. Belirtilen aylara ait bordrosu olmayan kişiler için 2018’e ait son alınan bordroya göre işlem yapılacaktır. Herhangi bir gelir beyan etmeyen anne ve baba veya veli/vasiden ise; ilgili resmî kurumlardan 2018 yılında gelir getirici herhangi bir işinin ve SGK kaydının olmadığına dair belge teslim alınacaktır.

c) Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrencinin kaydolacağı özel okul tarafından; Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nun (Ek-12) 3’üncü maddesinde belirtilen; Ailede Öğrenim Gören Diğer Çocuklar bölümünde üniversitede okuyan veya 2018-2019 eğitim öğretim yılında üniversitede okumaya hak kazanan öğrencilerin belgeleri ile e-Okul sistemi dışında öğrenim gören kardeş öğrencilerin öğrenim belgeleri kayıt esnasında teslim alınacaktır.

ç) Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrencinin kaydolacağı özel okul tarafından; Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nun (Ek-12) 4’üncü maddesinin 4’üncü ve 5’inci satırlarında yer alan durumlara ilişkin onaylı belgesini kayıt esnasında teslim alınacaktır.

d) Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrencinin kaydolacağı özel okul tarafından; Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nun (Ek-12) 6’ncı maddesinde belirtilen; harp veya vazife malulü sayılanların ilk ve orta öğrenim çağındaki çocuklarıyla haklarında koruma bakım veya barınma kararı verilen çocukların belgeleri kayıt esnasında teslim alınacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN