Sosyal medya üzerinden halkı sokağa çağıran 138 kişi gözaltında

Sosyal medya üzerinden halkı sokağa çağıran 138 kişi gözaltında

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından sosyal medya aracılığıyla halkı sokağa çağırdığı iddia edilen 138 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da 21-24 Mart tarihleri arasında sosyal medyada halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden paylaşımlar yaptığı öne sürülen şüphelilere yönelik polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

21 Mart’ta yakalanan 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 22 Mart’ta gözaltına alınan 58 şüpheliden 6’sına ev hapsi cezası verilirken, 2 kişi tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

23 Mart’ta yakalanan 5 şüpheliden 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 1 kişi tutuklandı. 24 Mart’ta gözaltına alınan 72 kişinin ise işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Operasyonlar kapsamında toplamda 138 kişi gözaltına alınırken, 6 şüpheli tutuklandı, 6 kişiye ev hapsi cezası verildi ve 54 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN