Soylu 'PKK'nın dağ kadrosunda' dedi, şehit kardeşi çıktı: İmamoğlu'nun danışmanından kimlikli paylaşım

Soylu 'PKK'nın dağ kadrosunda' dedi, şehit kardeşi çıktı: İmamoğlu'nun danışmanından kimlikli paylaşım

İçişleri Bakanı Soylu, bugün yaptığı basın toplantısında İBB'ye yönelik yürütülen terör soruşturmasına ilişkin bilgiler paylaşmış ve terörle iltisaklı olduğunu söylediği isimler arasında itfaiyeci Muharrem Kılıç da yer almıştı. İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Kılıç'ın şehit kardeşi olduğunu ve Bakan Soylu'nun şehit ailesini taziyeye gittiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün yaptığı açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığını iddia eden terör iltisaklı isimleri paylaşmıştı. Muharrem Kılıç'ın da ismini listede sayan Bakan Soylu'ya İBB Başkanı İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'dan sosyal medya hesabından cevap geldi. Ongun, Kılıç'ın 'Şehit Gazi Birlik-Sen Üye Kimlik Kartı'nı paylaşarak şehit kardeşi olduğunu açıkladı.

flevv7owyaacuoi.jpg

Ongun'un açıklamaları şöyle;

"Süleyman Soylu’nun “PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci” dediği Muharrem Kılıç şehit kardeşidir. Hatta, Soylu’nun bizzat kendisi aileye taziyeye gitmiştir. Şehidimize tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün sözün bittiği yere geldiğimizi de gördük. Allah affetsin."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ONGUN'A: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KIRSAL YAPILANMASINDA KAYDI ÇIKTIĞI İÇİN BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Murat Ongun'un açıklamalarına İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri Muhammet Burak Gültekin'den cevap geldi. Gültekin, "Yine yalanınla yakalandın. 2016’da Diyarbakır'da bombalı saldırıda ölen aşçı Mehmet Kılıç’ın kardeşi Muharrem Kılıç kim? Terör mağduru yakınlığından dolayı 2018’de memur olmak için başvuruda bulundu, güvenlik soruşturmasında terör örgütünün kırsal yapılanmasında kaydı çıktığı için başvurusu reddedildi. Şehit yakınlığından dolayı giremedi. Siz aldınız, örtülediniz… Tam da bunu söylüyoruz. Utan!" açıklamasını yaptı.

"DAĞDAKİLERİN BİR KISMI"

Soylu bugün yaptığı konuşmasında "Fikri Karabulut, 2014'te PKK-KCK kırsala katılmış. Ömer Keleş, Nuri Çiçek; İbrahim Doğan, Muharrem Kılıç. Bunlar kim dağdakiler. Bunlar sadece bir kısmı. Biz o zaman görevimizi yapmayalım, işe gitmeyelim. HDP ile anlaşılsın biz de aval aval bakalım! O zaman biz ahmak oluruz, görevimizi istismar etmiş oluruz. Mazlum Şimşek, kardeşi Selim Şimşek 2014'te PKK'ya katıldı." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN