Starbucks çalışanları iş bırakıyor! Sonunda dayanamadılar...

Starbucks çalışanları iş bırakıyor! Sonunda dayanamadılar...

Kahve sektöründe dünyanın en büyüklerinden olan Starbucks'ın binlerce şubesi bulunuyor. Kahve içmek isteyenlerin vazgeçilmez adresinde şok olay gündeme oturdu. Starbucks çalışanları, yapılanlara daha fazla dayanamayarak işi bırakma kararı aldı. İşte tüm detaylar...

Dünyanın en ünlü kahve markalarından birisi haline gelen Starbucks çalışanları işi bırakma kararı aldı. Yapılanlara dayanamayan çalışanlar önlüğünü astığı gibi çıkıyor. Kahve severlerin vazgeçilmezi olan Starbucks'a gidenler çalışanlar olmadığı için kahve içemeyecek. İşte işi bırakma nedenleri...

STARBUCKS ÇALIŞANLARI İŞİ BIRAKIYOR

Son zamanlarda ülkemizde sık sık gündeme gelen Starbucks'ta şok eden gelişme paylşaıldı. Starbucks çalışanlarının dayanamayıp işi bıraktığı duyuruldu. Ülkemizde de birçok şubesi bulunan kahve sektöründe yer alan Starbucks çalışanları önlüğünü masaya bıraktı.

Türkiye'de sürekli olarak İsrail'e destek verdiği iddiasıyla eylem yapan Starbucks, bu kez ABD'de gündeme geldi. Starbucks Çalışanları irliği olarak 2011 yılından itibaren örgütlenen sendika, maaş ve diğer haklar konusunda adım atılmaması halinde greve yapıyor.

apstarbucksworkersunited.jpg

İŞ BIRAKMA EYLEMİ BAŞLADI

Çalışanlar tarafından yapılan eylemde 200 şubenin etkilenmesi beklenirken, 16 Kasım tarihinde yapılan iş bırakma eylemi, günün en kalabalık saatlerinde yapıldı. Grev eyleminin bazı şubelerde birkaç saat süreceği, bazılarında ise günün büyük bir kısmını etkileyeceği paylaşıldı.

Eylem amacı, sendikalaşan şubelerde adil sözleşmelere imza atmayı reddeden Starbucks'ı uyarmak olduğu paylaşıldı. İş koşulları ve yeterli çalışanın olmaması protesto edildi.

a7541c90-8433-11ee-8a91-39700fd89e61.jpg

SENDİKA BAŞKANI AÇIKLADI

Sendika başkanı Eisen, çalışanların ve aktivistlerin daha fazla destek vermesini bekliyor. İşi bırakma eyleminin büyük bir aksamaya yol açmayacağını düşündüğünü belirtti. Şirket, daha yüksek ücretler için yüzlerce milyon dolar harcadığını fakat, sendika görüşmeleri geciktirdiğini söyleyerek sendikayı suçladı.

Starbucks'ın 350 şubesinde sendikal faaliyetin sürdüğü işaret edilerek, birkaç kere "İş yasaları ihlal ettiği" gerekçesiyle ceza aldığı paylaşıldı. Starbucks'ın eski patronu Howard Schultz, bu kapsamda soruları yanıtlamak üzere kongreye çağrıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN