Şu cesarete bak! Gündüz vakti hırsızlık yapmak için binanın ikinci katına tırmandı

İstanbul Suriçi'nde 'Örümcek Adam' gibi bir binaya tırmanarak pencereden içeri giren hırsızlık şüphelisi, ev sakinleriyle karşılaşınca kaçmaya çalıştı. Sokağa inen şüpheli şahıs, mahalle sakinleri tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

İstanbul'un Fatih ilçesinde Haseki Sultan Mahallesi Ahmet Kahya Camii Sokak'ta bugün (6 Ekim 2022 Perşembe günü) öğle saatlerinde, adının Rıdvan K. olduğu öğrenilen şüpheli, sokak üzerindeki bir binanın demir parmaklıklarına tutunarak tırmanmaya başladı.

O sırada sokak üzerinde bulunan bir kişi, tırmanırken gördüğü Rıdvan K.'ya "İn aşağı" diyerek bağırdı. Bağırışlara aldırış etmeyen şüpheli, üç katlı binanın ikinci katında bulunan daireye girdi.

binaya-tirmanan-hirsiz-1.jpg

MAHALLELİ TARAFINDAN YAKALANDI

Evde bulunan yabancı uyruklu iki kadın, şüpheliyi görünce şoke oldu. Şüpheli evin kapısını açıp dışarı çıkarken kadınlar bağırmaya başladı. Dışarıda bekleyen iki genç, binadan çıkan şüpheliyi yakalayarak polis ekiplerine teslim etti.

Olay yerine gelen polis ekipleri şüpheliyi emniyete götürdü. Emniyette işlemleri tamamlanan Rıdvan K.'nın adli makamlara sevk edildiği öğrenildi.

binaya-tirmanan-hirsiz-2.jpg

BİNAYA TIRMANMA ANI ANEBAN KAMERADA

Şüphelinin binaya tırmandığı anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, şüpheli binaya tırmanırken cep telefonu kamerasıyla kayıt alan kişinin "İn aşağıya" diye bağırdığı görülüyor. Bağırışlara aldırış etmeyen şüpheli dairenin içine giriyor.

Mahalle sakinlerinden Osman Muhammed, "Gerçekten böyle bir durum yaşayacaksak sıkıntılı bir durum. Adam tırmanıyor, daha sonra daireye pencereden giriyor. Bu kötü bir durum. Ben şu anda çocuğumu annesi ile bırakıp işe gidiyorum" dedi.

binaya-tirmanan-hirsiz-3.jpg

"İKİ GENÇ HIRSIZI YAKALAMIŞ"

Yaşanan olayı anlatan Mustafa Kemal Özgün, "Ben evde cam kenarında oturuyordum. Çocukların oradan bağırdığını gördüm. Üstü kırmızı elbiseli, zayıf bir çocuk korkuluklardan tırmanarak daireye girmeye çalışıyor. Ben oradan bağırınca alt kattaki komşular da geldi.

Doğalgaz saatini okuyan kişi vardı. O görüyor ve onun fotoğraflarını çekiyor. Ben indim. İki tane genç, hırsızı yakalamış. Hırsız, merdivenlerden inmiş, gençlerde yakalamış. Uyuşturucu içmiş, kendinde değildi. Polisler daha sonra geldi, arkadan ters kelepçe yapıp götürdüler" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN