Suriyeli adamın hayatı 1 haftada değişti! Karısı başka adama kaçtı… 3 çocuğa Adanalılar el attı ‘ Helal olsun’

Adana'da karısı tarafından terk edilen ve üç çocuğuyla bir başına bırakılan Suriyeli adamın haberi hayırseverleri harekete geçirdi. Terk edilen baba ve çocuklara ulaşan iki hayırsever, aileyi yeni bir eve yerleştirip iki yıllık kirasını ödedi ve çocuklara da burs sözü verdi.

Adana’da annelerinin terk ettiği üç çocuk ve babalarına yardım eli uzandı. İHA'nın servis ettiği haber sonrası ailenin durumuna kayıtsız kalamayan iki Adanalı hayırsever, baba ve çocukları kaldıkları derme çatma evden çıkarıp temiz ve boyalı yeni bir eve yerleştirerek 2 yıllık kirayı da peşin ödedi. Hayırseverler ayrıca evin içini 3 kız çocuğunu mutlu etmek için pembeye boyayarak çocuklara oyuncak bebekler hediye etti.

Hayırsever Ogün Sever Okur, “Onların pespembe bir hayatları olmasını istiyoruz” derken, evin tadilatını yaptırmasına katkı sağlayan Turgut Geyik ise “Eşime 17. evlilik yıl dönümü hediyesi olarak bu çocukların evinin tadilatının bir kısmını yaptırdım.” dedi.

suriyeli-terk-edilen-baba-ve-cocuklarsd.jpg

ANNE TERK ETTİ

Suriyeli Melek El Ahmet (26) ve Abdulkadir Elbedir (28) çifti 5 sene önce Suriye'nin Haseki kentinde evlenerek 3 çocuk sahibi oldu. Suad (4), Zehra (3) ve Yasemin (2) adını verdikleri üç çocukla 2021 yılında önce Hatay'a, oradan da Adana'ya gelen aile burada Sarıçam Konaklama Merkezi'ne yerleşti.

Ancak iddiaya göre Melek El Ahmet, burada tanıştığı biriyle kaçarak eşi ve çocuklarını terk etti. Abdulkadir Elbedir uzun süre eşini aradıktan sonra çocuklarının annesinin Antalya'da olduğunu ve kampta tanıştığı kişiyle evlendiğini öğrendi.

3 çocukla bir başına kalan genç adam çocukları kimseye teslim edemediği için çalışamaz hale geldi. Bunun üzerine çocukları Suriye'deki ailesinin yanına göndermek isteyen genç babaya bir engel daha çıktı. Bu sefer de anne Melek El Ahmet imza vermediği için çocuklar babayla Türkiye'de kalmak zorunda kaldı.

suriyeli-terk-edilen-baba-ve-cocuklar-pembe-ev2.jpg

HABER SES GETİRDİ

Geçtiğimiz hafta haber olan baba ve çocukların durumu hayırseverleri harekete geçirdi. İhlas Haber Ajansı’nın ‘Kızlarıyla bir başına kalan çaresiz baba, eşine seslenip eve dönmesini istedi’ başlıklı haberi gören Adanalı hayırsever Ogün Sever Okur önce çocuklar için yardım topladı ve ardından merkez Yüreğir ilçesine bağlı Koza Mahallesi’nde bir ev tutarak topladığı yardım parasıyla evin 2 yıllık kirasını ödedi.

Evin tadilatı için iş insanı Turgut Geyik’e ulaşan Okur, sürpriz bir yanıt aldı.

HEDİYE YERİNE...

Turgut Geyik Okur’a ‘Eşim Zeynep ile 17. evlilik yıl dönümümüz. Ben ona hediye almak yerine çocukların evinin tadilatını yaptırıp çocuklara burs vereceğim. Eşim daha çok mutlu olur’ dedi. Sonrasında Geyik evin tadilatını yaptırmaya destek olurken, Ogün Sever Okur da evin eksiklerini tamamladı.

suriyeli-terk-edilen-baba.jpg

ÇOCUKLAR İÇİN ODAYI PEMBEYE BOYATTI

Ogün Sever Okur, 3 kız çocuğunun kalacağı odayı onlara sürpriz olarak pembeye boyatıp yataklarını ve dolaplarını da pembe renkte aldı.

YENİ EVLERİNE TAŞIDI

Çocukların eski evlerine giden Ogün Sever Okur, önce çocuklara yeni kıyafetlerini giydirdi, ardından da yeni evlerine götürdü. Yeni evlerine kavuşan çocukların ve babanın mutluluğu gözlerinden okunurken, eşinin hediyesi karşısında Zeynep Geyik duygu dolu anlar yaşadı.

suriyeli-terk-edilen-baba-ve-cocuklar.jpg

“HAYATLARI ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK”

Ogün Sever Okur, “Bu çocukların pespembe hayalleri olsun diye odayı böyle boyattık. Onları ilk öyle görünce çok duygulandım. Birçok yardım geldi ve çocukların bütün ihtiyaçları karşılandı. Bundan sonra da yardımlarımız sürecek. Babaya iş bulduk, çocuklar için de bakıcı ile anlaştık. İnşallah bundan sonraki hayatları çok daha güzel olacak” dedi.

Abdulkadir Elbedir ise çok mutlu olduğunu, kızlarının çok sevindiğini söyledi.

'ONLARIN ABLASI AĞABEYİ OLACAĞIZ'

Evin tadilatını eşine hediye eden Turgut Geyik, “Eşime hediye almak yerine böyle bir şey yapmak istedim. Eşim çok daha mutlu oldu. Çocuklara artık desteklerimiz hep sürecek. İnşallah onların ablası, ağabeyi olacağız” diye konuştu.

suriyeli-terk-edilen-baba-ve-cocuklar-pembe-ev.jpg

'EŞİNİZE BÖYLE HEDİYELER ALABİLİRSİNİZ'

Eşinin bu hediyesi karşısında çok duygulanan Zeynep Geyik, “Hediye karşısında çok mutlu oldum ve duygulandım. Buradan herkese şunu söylemek istiyorum. Eşinize böyle hediyeler alarak daha mutlu edebilirsiniz onları” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN