Suriyelilerin arabalarındaki 515 sayısının anlamı nedir? Arap milliyetçilerinin sembolü

Suriyelilerin arabalarındaki 515 sayısının anlamı nedir? Arap milliyetçilerinin sembolü

Adana'da ve Şanlıurfa'da kaydedilen görüntülerde, ellerinde döner bıçaklarıyla ve sopalarla yürüyüş yapan bir grup Suriyeli sığınmacının otomobillerinde '515' sayısının yer alması dikkat çekti. 515, Arap milliyetçiliğini savunan bazı aşiretlerin sembolü olduğu ortaya çıktı. Peki, 515 ne demek? 515 çetesi nedir? 515 yazan araç kimin? İşte, 515 anlamı...

Üzerinde 515 yazan arabalar, sosyal medyada gündem oldu. Türkiye'de hayatını sürdüren Suriyeli sığınmacıların arabalarının arka camlarında birbirine çatılmış 2 kılıç ve 515 yazısı merak konusu oldu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, '515' sembolüne dikkat çekerek, İçişleri Bakanlığı'na uyarıda bulundu.

SURİYELİLER 515 NEDİR?

Geniş bir coğrafyaya yayılan Arap aşiretlerinin kendilerine özgü sayıları bulunuyor. 515 sayısı, Arap milliyetçiliğini savunan El Naim, Kariyş, Seliym, Heziy, Kenani aşiretlerinin sembolü olarak biliniyor. Söz konusu aşiretler, büyük Arap Devleti fikrini savunan radikal Arap milliyetçileri olarak tanımlanıyor.

SURİYELİLERİN ARABALARINDAKİ 515 NE DEMEK?

OdaTV'den Hazar Şahsuvar'a konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin araçlarında yazan '515' sayısının tehlikelerine dikkat çekerek şunları söyledi:

* Bunlar, Yemen, Suudi Arabistan Suriye'de bulunan Arap milliyetçisi bir aşiret. Türkiye'ye de göç döneminde gelmişler. Arap Devleti fikrini savunuyorlar. Bir süreden beri değişik illerde örgütleniyorlar. Araçlarına bakıldığı zaman ekonomik sıkıntılarının olmadığı aman bunlara bakalım diyeceğimiz kişiler değil.

* Özellikle Suriyeli gençler arasında yükselen bir Arap Milliyetçiliği var. Hızla yayıldığına şahit oluyoruz. Göç ve Mülteciler Uzmanı ve Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Erdoğan da 'şiddetli bir şekilde artıyor' diye dikkat çekti. Bu da onun tezahürlerinden bir tanesi.

* Sistemli, örgütlü kendisine sosyal medya üzerinden açıklamaktan çekinmeyen, saldırgan bir yapının oluştuğunu gösteriyor bir boyutuyla. Biz de Zafer Partisi olarak sosyolojik sürecin bu boyutuyla ilgili uyardık ve uyarmaya devam ediyoruz.

* İstedikleri kadar kapatmaya çalışsınlar oradan kapatıyorlar, buradan patlıyor. Sonuç itibarıyla bu Türkiye'nin gündemi. Gelecek senelerde göç ve küresel ısınma ve bunlardan kaynaklı terör eylemleri olacak. Bölücü ayrılıkçı eylemler olacak göç artık siyasettir.

2022-01-08-181844.jpg

SURİYELLERİN 515 YAZISI NE ANLAMA GELİYOR?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Adana'da kaydedildiği tespit edilen, ellerinde döner bıçakları ve sopalarla yürüyüş yapan Suriyelilerin görüntülerini paylaşarak şu ifadelere yer vermişti:

* Adana'da gövde gösterisi yapan Suriyeli çeteler videosu için "Bu video gerçek mi?" diye soranlar var. Önceki videonun üzerinde yazan bu 515 nedir? Şimdi paylaşacağım videodaki araçların üzerindeki "515 ne anlama geliyor?" diye İçişleri Bakanı'na da sorsunlar.

* Bu 515 sadece Adana'da mı? Şanlıurfa'daki bu 515 bir çete mi yoksa terör örgütü mü? Kaç ilimizi işgal ettiler, kaç üyeleri var, logolarındaki bu kılıçların anlamı nedir? Cesareti olan sığınmacı dostu (!) hümanist görünümlü emperyalist dostları, hadi bu sorulara cevap verin!

2022-01-08-180347-vert.jpg

2022-01-08-180436.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN