Taksiciler Esnaf Odası Başkanı'ndan ilginç İETT kıyası

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı'ndan ilginç İETT kıyası

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İBB’nin taksi düzenlemesinin 10. kez reddedilmesinin ardından “Taksi denetimlerinde Türkiye’de 77 taksi cezalandırıldı. Bunların 17’si İstanbul’daki taksilerden oluştu. Ancak İETT otobüslerinin son 1 yılda aldığı şikayet sayısının 1 buçuk milyon olduğunu hatırlatmak isterim” dedi.

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)’nin taksi düzenlemesi 10. kez UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi)’de oy çokluğu ile reddedildi. Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’ne gerçekleşen toplantının ardından basın mensuplarına konuştu.

“İETT ŞOFÖRÜ 5 BİN TL MAAŞ ALIRKEN TAKSİ ŞOFÖRÜNE 6 BİN TL MAAŞ VEREMEZLER”

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu şu ifadeleri kullandı:

“İBB yeni bir taksi sistemi vaadi ile şoförlere 6 bin 622 TL ödeme yapılacağını savundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İETT otobüslerinde hali hazırda şoför maaşları 4-5 bin TL aralığında seyrederken hatta 8 yıllık bir İETT şoförü 5 bin seviyesinde maaş alırken, taksi şoförlerine 6 bin 622 net maaş vaadi hem bir haksızlık örneği, hem de vaatten öteye geçemeyecek gerçek dışı bir açıklamadır. İmamoğlu göreve geldiğinden bu yana İETT ulaşım ücretlerine yüzde 50 zam yapmışken, taksilere yüzde 36 zam yapmış olması şoförlere ve sektöre biçtiği değeri gösteriyor. Halk ekmeğe ise yüzde 67 oranında zam yapıldığını da üzülerek hatırlatmak isterim. İçişleri Bakanlığının ülke genelinde, önceki hafta cezalandırdığı taksi sayısı 77. Bunların 17’si İstanbul’daki taksilerden oluştu. Ancak İETT otobüslerinin son 1 yılda aldığı şikayet sayısının ise 1 buçuk milyon olduğunu hatırlatmak isterim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN