Taksimetreyi açmayan sürücü kendini söyle savundu: Daha iki aylık şoförüm

Son günlerde artan taksicilere yönelik denetimler ile birlikte cezalarda da büyük oranda artış yaşandı. Taksim'de dün akşam yapılan denetimlerde ilginç manzaralar ortaya çıktı. Ceza kesilen bir taksici kendini, "Daha iki aylık taksi şoförüyüm" şeklinde savundu.

İstanbul'da taksicilerin tavrı tartışmaları hala konuşulurken denetimlerde devam ediyor. Gelen şikayetlerin üzerine gerçekleştirilen denetimlerde çok sayıda şoföre ceza verilirken araçlar da belli bir süreliğine trafikten men ediliyor.

Men edilen araçlar ise Yediemin otoparklarına çekiliyor. Son zamanlarda artan denetimler sonrası birçoğu 10 güne kadar trafikten menedilen araçlar otoparkları doldurdu.

İBB AÇIKLADI

6 Aralık'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2022 senesinin ilk 10 ayında taksiler ile ilgili toplam 63 bin 844 şikayet iletildiğini duyurmuştu. Şikayetlerin 28 bin 467'si Çözüm Merkezi tarafından ispatlandı.

14 bin 93 şikayete yaptırım verilirken 10 bin 696 farklı araca toplamda 42 bin 560 TL ceza kesildiği aktarıldı.

TAKSİM'DE TAKSİCİLERE CEZA YAĞDI

İstanbul Taksim Meydanı’nda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile İBB'nin zabıta ekipleri dün akşam saatlerinde, ticari taksilere yönelik şekilde denetimlerini gerçekleştirdi. Denetimlerde taksimetrelerini açmayan ve müşterilerle pazarlık yapan sürücülere de cezalar yağdı. Denetimler esnasında 8 taksi sürücüsüne bin 283’er lira idari para cezası uygulandı, araçlar bağlanarak çekiciyle götürüldü.

6001428-1.jpg

6001430.jpg

SAVUNMASI ŞAŞIRTTI

Denetimler sırasında taksimetre kullanmayan müşteri ile fiyat üzerinden anlaştığı ortaya çıkan bir taksicinin savunması ise şaşırttı. Taksici kendini, "Daha iki aylık taksi şoförüyüm, kurallara hakim değilim. Fiyatta anlaştık yasak olduğunu bilmiyordum" şeklinde savundu. Fakat yine de ceza yedi.

6001419.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN