Takviminize not alın: Bu tarihlerde eşine hediye almayanlar yandı! Hukuki olarak emsal karar var, ünlü avukat anlattı

Yıl içerisinde kutlanan çeşitli özel günlerde evli çiftlerin birbirlerine hediye alıp almaması bazen krize dönüşebiliyor. Avukat Erkan Yalçın, özel günlerde hediye alınmadığı takdirde çiftin davalık olması durumunda emsal kabul edilecek davalardan örnek verdi. İşte detaylar...

Dünya genelinde 14 Şubat, Sevgililer Günü olarak kutlanıyor. Adeta bir çılgınlığa dönen Sevgililer Günü ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Avukat Erkan Yalçın, paylaştığı bir videoyla Sevgililer Günü'nde hediye almayanlara panik yaşattı.

Avukat Erkan Yalçın, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde hediye alınmaması halinde eşlerin arasında bu durumun boşanma nedeni sayılacağını ve hatta bununla ilgili mahkemenin de emsal bir karar verdiğini söyledi.

SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE HEDİYE ALMAMAK BOŞANMA NEDENİ Mİ?

Sosyal medya hesabından çeşitli hukuki bilgiler paylaşan avukat Erkan Yalçın, 2. Hukuk Dairesi tarafından verilen kararı hatırlatarak; Sevgililer Günü, evlilik yıl dönümü ve doğum günü gibi özel günlerin hatırlanmaması ile birlikte konser, düğün ve kokteyl gibi sosyal ortamlarda eşlerden birinin sürekli yalnız bırakılmasını boşanma nedeni olarak kabul ettiğini ve bu kararın emsal olduğunu söyledi.

Erkan Yalçın, yaptığı paylaşımla evli çiftleri uyardı ve, "Erkenden paylaşıyorum ki ülkemin güzel erkek ve kadınlarının boşanmaktan kurtarıyorum. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi aldığı kararla sevgililer günü, evlilik yıldönümü ve doğum günü gibi özel günlerin hatırlanmaması ile düğün, konser ve kokteyl gibi sosyal ortamlarda eşin sürekli yalnız bırakılmasını boşanma sebebi olarak kabul etti" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN