Taliban üyeleri ellerinde silahlarla programa katıldılar

Taliban yönetiminin ele geçirdiği Afganistan'da Taliban üyeleri bir siyasi programa katıldı. "Barış Stüdyosu" adlı programa ellerinde silahlarla giren Taliban üyeleri izleyenleri hayrete düşürürken, sunucunun korku dolu bakışları ise dikkatlerden kaçmadı.

"Barış Stüdyosu" adlı siyasi tartışma programına çıkan Taliban üyeleri Afganistan ve Taliban hakkında açıklamalarda bulundu. Ellerinde silahlarla stüdyoya giren Taliban üyelerinden bir komutan "Bir gün ABD'yi yenebileceğimizden emindik" ifadelerini kullandı.

YAYINI ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTTULAR

Sosyal medyada yerel gazetecilerin tepkisine yol açan programın ardından, Taliban'a yakın sosyal medya hesapları ise söz konusu gazeteciler için "Göçmen olmak için başka bir yol bulabilirsiniz" yazarak tehdit etti.

BBC'den Yelda Hakim, gerçeküstü olarak nitelediği sahneleri paylaşıp Afgan televizyonundaki yeni tartışma programlarında militanların sunucuyu başucunda izlediğini yazdı. Hakim, "Sunucu, 'Taliban Afganlar korkmamalı' diyor'' ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir