Tanrıkulu'ndan El Nusra yorumu: Sadece ben 13 ayrı önerge verdim

Tanrıkulu'ndan El Nusra yorumu: Sadece ben 13 ayrı önerge verdim

Yayınladığı videolarda birçok skandal açıklamaya imza atan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, en son kendisi üzerinden SADAT'ın El Nusra'ya silah gönderdiğini ileri sürmüş SADAT ise iddiaları yalanlamıştı. Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bu iddialar hakkında yorumlamada bulundu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, kendisi üzerinden SADAT'ın Suriye’de El Nusra’ya silah gönderdiğini ileri sürdü. SADAT ise Peker'in iddialarını yalanladı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Peker’in iddialarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kendisi üzerinden SADAT'ın gönderdiğini ileri sürdüğü ve SADAT'ın da yalanladığı silahlara ilişkin “Suriye'de insanlığa karşı suç işleyen bir örgüt aynı zamanda, savaş suçu işliyor ve oraya Türkiye'den silah gidiyor. Bunu bu işin içinde olan Sedat Peker açıkladı. Peki bir adım var mı?” dedi.

"SEDAT PEKER AÇIKLADI, BİR ADIM VAR MI?"

Tanrıkulu, TBMM’de odasından çektiği videoda şunları söyledi:

“Dün yaptığı açıklamalarda kendisinin, ki o fotoğrafları ben çok iyi hatırlıyorum yüzlerce tır gitti, yani işte Bayırbucak Türklerine gittiği ifade edildi. Onun gonderdigi tırlara eklemeler yapılmış. O eklemeler de Sadat'ın El Nusra'ya gönderdiği silahlarmış. Bakın sadece ben, CHP milletvekili olarak, parlamentoda El Nusra ile ilgili olarak 13 ayrı soru önergesi vermişim. Sadat ile ilgili olarak 1 araştırma önergesi olmak üzere 4 soru önergesi vermişim. Bu Hükümet birine cevap vermemiş, tek birine bugüne kadar. 14 ayrı soru önergesi vermişim yanın bu yapılanma ile ilgili olarak. Çünkü El Nusra sonuç itibariyle cihatçı yanın terör örgütleri listesinde ilan bir örgüt ve orada Suriye'de insanlığa karşı suç işleyen bir örgüt aynı zamanda, savaş suçu işliyor ve oraya Türkiye'den silah gidiyor. Bunu bu işin içinde olan Sedat Peker açıkladı. Peki bir adım var mı?

“CAN DÜNDAR’IN BAŞINA GELMEDİK KALMADI”

“Ya Mit Tırları nedeniyle Can Dündar yazdığı haberden dolayı başına gelmedik kalmadı. Türkiye'de değil şimdi. Yani kendi emeğiyle yaptığı bütün mal varlığına tedbir konuldu. Evine ondan sonra diğer mal varlıklarına Türkiye'de. E şimdi teker teker bu yazılanlar doğru çıkıyor. E ne olacak peki? Ne olacak? Hiçbir adım yok bu konularda bakın hiçbir adım Yargının adımı yok. Şunu da söyleyeyim: Bunların tümü kayıt altında. O nedenle bizler soru önergesi veriyoruz Parlamentoda. Parlamentonun hafızasında kalsın diye bir vesileyle burada kayıt altına almaya çalışıyoruz bütün bu insan hakları ihlallerini bir biçimiyle. Böyle ağır durumlarla karşı karşıyayız.”

Ne olmuştu?

Çektiği videolarla Türkiye gündeminden düşmeyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı 8'inci videosunda SADAT'ın kendisi üzerinden El Nusra'ya silah gönderdiğini iddia etmişti.

Açıklamanın ardından ise SADAT bir basın duyurusu geçmiş, duyuruda da şunları dile getirmişti:

"SADAT Savunma’nın (iftira edildiği gibi) Suriye'de herhangi bir grupla eğitim, donatım, danışmanlık ve/veya benzeri hiçbir çalışması olmamıştır. Daha önce de yürütülen iftira kampanyalarına cevabi açıklamalarımız internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda yer almaktadır. Şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yok."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN