Sedat Peker'in 8. videosundaki iddialarına cevaplar: SADAT'tan ilk açıklama

Sedat Peker'in 8. videosundaki iddialarına cevaplar: SADAT'tan ilk açıklama

Sedat Peker, yayınladığı son videoda da pek çok kişi ve kurumu hedef aldı. Peker, SADAT'ın kendisi üzerinden Suriye'deki El Nusra terör örgütüne silah gönderdiğini iddia etti. Peker'in iddiaları ile ilgili SADAT'tan "Şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yok" açıklaması geldi. Peker'in açıklamalarında adı geçen MT Grup Başkanı Murat Sancak da sosyal medyadan paylaşım yaptı. Sancak, "Suriye'de bir kibrit çöpü ticaretim olmadı" ifadesinde bulundu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı 8. videoda da çok ciddi iddialarda bulundu. Peker'in hedef aldığı pek çok kişi ve kurumdan peş peşe açıklamalar gelmeye başladı.

Peker, SADAT'ın kendisi üzerinden Suriye'deki El Nusra'ya silah gönderildiğini öne sürdü. Peker'in iddiaları ile ilgili şirketten "Şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yok" açıklaması yapıldı.

SADAT'TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Peker'in iddialarını yalanlayan SADAT'dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"SADAT Savunma’nın (iftira edildiği gibi) Suriye'de herhangi bir grupla eğitim, donatım, danışmanlık ve/veya benzeri hiçbir çalışması olmamıştır. Daha önce de yürütülen iftira kampanyalarına cevabi açıklamalarımız internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda yer almaktadır. Şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yok."

SADAT'ın sitesinden yer alan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Organize suç örgütü lideri Sedat Peker 30 Mayıs 2021 tarihinde sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda; 'Suriye Türkmenlerine insani yardım götürme' maskesi altında 'silah kaçaklığı' yaptığını itiraf etmiştir. Türkiye'de yargılanmakta olan Peker’in, kendini aklamak amacıyla bir yandan suçlarını itiraf ederken bir yandan da hedef saptırmak için pek çok isim de zikrederek 'Çamur at, tutmasa bile izi kalır' mantığıyla hareket ettiği görülmektedir."

"PEKER TERÖRİSTLERE SİLAH SATTIĞINI İTİRAF ETTİ"

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "İşlediği suçlar belgeli ve ispatlı olan firari suç örgütü liderinin, hedef saptırmak için Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin resmi kurumu Milli İstihbarat Teşkilatı'nı, güzide şirketimiz SADAT Savunma'yı ve bazı bürokratları hedef alması aklı selim sahibi kamuoyunun dikkatinden kaçmamıştır.

İftira sahiplerini iftiralarını ispatlamaya, ellerindeki belgeleri savcılığa teslim etmeye çağırıyoruz. Peker videosunda terörist gruplara silah sattığını itiraf etmektedir; fakat şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yoktur."

MURAT SANCAK'TAN PEKER'E CEVAP

Peker'in açıklamalarında adı MT Grup Başkanı Murat Sancak da sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Sancak, Peker'in iddialarına "Berat Albayrak evime hiçbir zaman gelmedi, Suriye'de bir kibrit çöpü ticaretim olmadı" cevabını verdi.

Twitter'dan paylaşım yapan Sancak, şunları kaydetti: "Berat Albayrak'ın saklanmaya ihtiyaç duyacak bir durumu yok. Ayrıca o kişinin tabiriyle telefon sinyalinden bakılabilir. Evime hiçbir zaman gelmedi, gelse başımın üstünde yeri var, ağırlamaktan şeref duyarım. O şahsın yine kendi hassasiyetiyle cevap veriyorum, Suriye'de bir kibrit çöpü ticaretim olmadı ve 2 kız çocuğumun boğazından öyle olmayan bir ticaretten bir damla su bile girmedi, Allah'a çok şükür.

Hiç bir şey gizli kalmaz, doğruysa ortaya çıkar bir düşünün yalansa o zaman ne diyeceksiniz? Adama haksızlık ettik diyeceksiniz. Peki ben hakkımı helal ede miyim? O zaman geldiğinde yine buradan yazarım. Ortaya atılan bir iddianın doğru olmayabileceğini hesaba katın."

BEŞTEPE'DEN DE AÇIKLAMA

Peker'in iddialarına Beştepe de sessiz kalmadı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Peker'in son videodaki iddiaları için "Peker, yaptığı ipe sapa gelmez açıklamalarla iradesinin dışında Türkiye düşmanları ve içerideki bilumum şer ittifaklarının emrinde olduğunu ortaya koymuştur" açıklaması yaptı.

Saral Twitter hesabından yaptığı paylaşımında "Devletimiz gerekeni yapacak ve hiç bir güç bu ülkenin bu tarz hezeyanlarla sarsılamayacağını öğrenecek" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Yayınladığı son videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen suç örgütü lideri Sedat Peker, daha sonra pek çok kişi ve kurumu hedef alarak çarpıcı iddialarda bulunmuştu.

Suriye'ye SADAT aracılığıyla silah gönderildiğini iddia eden Peker, şunları kaydetmişti:

Suriye'de sorun var diyordum, şimdi bu konuyla başlayacağız. MİT TIR'ları yakalandıktan sonra kafamda şöyle bir şey oluşmuştu. Biz hem toplumun duygularını yükseltmek hem de Bayırbucak Türkmenleri'ne, diğerlerine destek olmak İHA'lar, telsizler, çelik yelekler TIR'larca gönderecektik. Bunu o milletvekili arkadaşımızla da konuşmuştuk. O milletvekili arkadaşımız da düşüncemizi iletmesi gereken yerlere iletti. Sonra dediler ki: Sizin TIR'ların yanına ek TIR'lar verelim.

Bizim TIR'lar Sedat Peker yardım konvoyu diye gidecek, basına da poz veriyoruz. Bütün ekipmanları yolluyoruz. Ama benim adıma giden diğer araçlar var. Onlar da başka yerlerdeki Türkmenlere gidiyor diye biliyoruz. Tabii içinde silah olduğunu biliyoruz, çocuk değiliz. Olması lazım gereken şey. Ama bu MİT tarafından organize edilmiyor askeriye tarafından da organize edilmiyor. Bu SADAT tarafından organize ediliyor."

Suriye'deki ticaret trafiğini de anlatan Peker, Beştepe'yi işaret ederek şu iddialar bulunmuştu:

"Şimdi Suriye'de ticaret yapmak için ne yapmanız lazım biliyor musunuz? Metin Kıratlı bey var. Tam makamıyla söyleyeyim; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı. Külliye'de ona gideceksiniz ama bir, iki kamyonluk işleri söylemiyorum. Büyük hacimlileri söylüyorum. Kaçak petrol, çay, şeker, bakır ikinci el araba bunlar milyarlarca dolarlık para. Suriye mücadelesi için parayı kim verdi? Biz, devlet verdi. Kim şehit oldu orada? Millet. Şimdi orada yapılan ticareti anlatacağım. Oradan onayı aldıktan sonra MT Grup var; Murat Sancak ve Ramazan Örtük."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN