Sedat Peker konuştu, Tuğrul Türkeş'in sözleri gündem oldu: O silahlar Türkmenlere gitmiyordu

Sedat Peker'in 'SADAT beni kullanarak El-Nusra'ya silah gönderdi' açıklamasının ardından Tuğrul Türkeş'in 2017 yılında yaptığı 'Vallahi de billahi de o silahlar Türkmenlere gitmiyordu' sözleri yeniden gündem oldu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı 8. videoda Suriye'ye gönderilen TIR'larda silah bulunduğunu ve bu silahların SADAT tarafından El-Nusra'ya gönderildiğini iddia etti. Peker'in iddiası, akıllara 2017 yılında MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili konuşan MHP'li Tuğrul Türkeş'in sözlerini getirdi.

TÜRKEŞ'İN SÖZLERİ HATIRLANDI

Daha sonra AK Parti'den milletvekili seçilen ve daha sonra Başbakan Yardımcılığı yapan Türkeş, 2017'de katıldığı TV programında TIR'larla gönderilen silahların Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun iddia ettiği gibi olmadığını dile getirerek, silahların Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderilmediğini söyledi.

"BİLEREK SÖYLÜYORUM..."

Dönemin MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, şunları kaydetti: "Bizi izleyenlerin huzurunda yemin ediyorum. Vallahi ve billahi o silahlar Türkmenler'e gitmiyordu. Bilerek söylüyorum. iddia ederek söylüyorum. Bizim o bölgeyle irtibatımız var. Bayırbucak Türkmenleriyle, Halep'tekilerle irtibatımız var."

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı son videoda da pek çok kişi ve kurumu hedef almıştı. Peker, SADAT'ın kendisi üzerinden Suriye'deki El Nusra'ya silah gönderdiğini iddia etmişti.

Peker, şunları kaydetmişti: "Bizim TIR'lar Sedat Peker yardım konvoyu diye gidecek, basına da poz veriyoruz. Bütün ekipmanları yolluyoruz. Ama benim adıma giden diğer araçlar var. Onlar da başka yerlerdeki Türkmenlere gidiyor diye biliyoruz.

Tabii içinde silah olduğunu biliyoruz, çocuk değiliz. Olması lazım gereken şey. Ama bu MİT tarafından organize edilmiyor askeriye tarafından da organize edilmiyor. Bu SADAT tarafından organize ediliyor."

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir