Tapusu olanlar dikkat! İki yıl bunu yapmayanların tapusu başkasına kiralanacak... Yeni dönem başlıyor

Tapusu olanlar dikkat! İki yıl bunu yapmayanların tapusu başkasına kiralanacak... Yeni dönem başlıyor

Tapusu olanlar dikkat! Milyonları ilgilendiren bir karar duyuruldu! İki yıl bunu yapmayanların tapusu başkasına kiralanacak... Yeriniz elden gitsin istemiyorsanız önleminizi alın! Yeni dönem başlıyor...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen 'Tarımın Kalbinden Dünyaya: Antalya Tarım Zirvesi' toplantısında, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider önemli bir kararı duyurdu.

5 NİSAN 2023 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

5e90693855428308a0c191d0.webp

Gizligider, uzun yıllardır "Atıl tarım arazileri ekilsin", "Boş arazi kalmasın" gibi konuşmaların yapıldığını vurgulayarak, özel mülkiyet hukuku çerçevesinde, aile içindeki miras hukuku karmaşalarını çözme adına bir adım attıklarını ifade etti. 5 Nisan 2023 itibarıyla yürürlüğe giren bu uygulamaya göre, 2 yıl içerisinde işlenmeyen toprak parçaları, dijital kiralama yöntemiyle kiralanacak. Bu kiralama işlemi, en yakın yerleşim yerinden başlayarak hane hane büyüyerek gerçekleştirilecek.

KAZANÇLAR KİŞİLERE VERİLECEK

Gizligider, bu sayede boş arazilerin ekime kazandırılmasını hedeflediklerini belirterek, kazançların ise kişilerin banka hesaplarına yatırılacağını açıkladı. Böylece, tapu sahipleri atıl durumda olan arazilerinden gelir elde edebilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN