Tarlada 8 markette 20 liraya satılıyor! O üründe hasat başladı… Yılın 8 ayı üretilirken sofralardan eksik olmuyor

Tarlada 8 markette 20 liraya satılıyor! O üründe hasat başladı… Yılın 8 ayı üretilirken sofralardan eksik olmuyor

Türkiye'nin dört bir yanı verimli topraklara sahipken, özellikle de bu yiyecek yılın 8 ayı üretiliyor. Sofralardan eksik olmayan özellikle de kışın tüketilen bu sebzenin kilosu tarlada 8 lirayken markette 20 liraya satılıyor.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde ıspanak hasadı başladı. Binlerce dönümlük arazilerde hasat edilen ıspanaklar, özellikle de kış mevsiminde vazgeçilmez olan yemekler arasında yer alıyor. Tarlada 8 liraya mal olan ıspanaklar market reyonlarında ya da pazar stantlarında 20 liralardan satılıyor. Sadece lezzetinden dolayı değil aynı zamanda sağlığa faydalarından dolayı da tüketimi oldukça önemli olan ıspanak yılın 8 ayı kesintisiz üretilebiliyor.

ISPANAK HASADINDA YÜZLER GÜLÜYOR

İçerisinde bol miktarda C, E, B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum bulunan ıspanak sağlık açısından oldukça önemli besinlerden biri. Ispanağın hasadı başlamışken hasatta ilişkin konuşan çiftçilerden Veysel Uysal, "Tarlada şu an ıspanağın kilosu 8 lira. Markette fiyatlar ortalama 20 lira. Bu kadar fiyat farkının olmasının sebebi de ürünün çok el değiştirmesi" dedi.

yeni-proje-1-011.jpg

SEKİZ AY ÜRETİM MÜMKÜN

Yılın 8 ayı ıspanak üretimi yaptıklarını ifade eden Uysal, "Biz ıspanağı ilkbaharda rakımı düşük yerlerde ekim yaparız. Temmuz ayından sonra rakımı yüksek olan yaylalara çıkarız. Ağustos’un 25’inde yeniden alçak noktalara iner hasadımızı yaparız. Biz Nisan ayının başından Aralık’ın 15’ine kadar ıspanak üretiriz. 8 ay kesintisiz ıspanak yaparız" diye konuştu.

yeni-proje-2-008.jpg

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Özellikle de kış mevsiminde akşam yemeklerinde sık sık gördüğümüz ıspanak, insan sağlığı için önemli bir besindir. İçerisinde bulundurduğu vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengin iken çoğu hastalığın oluşumunu da engelliyor.

Kalsiyum, demir magnezyum, potasyum ve çinko bakımından zengin olan ıspanak özellikle içeriğindeki A vitamini sayesinde göz sağlığına destek sağlıyor. Gözde görme hücrelerinin oluşumu ve işlevi için oldukça gerekli bir besin olarak karşımıza çıkıyor.

yeni-proje-3-004.jpg

Kalsiyum ve K vitamini bulundurmasından ötürü kemik sağlığına da iyi geliyor. Dolayısıyla özellikle çocukların tüketmesi açısından önemli olan ıspanak, kemikleri güçlendiriyor.

İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücuttaki kirli kanı temizlemeye yarayan ıspanak aynı zamanda kanser riskini azaltmaya yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra antioksidanlar, hücreleri serbest radikallerden koruyor.

yeni-proje-010.jpg

Tüm bunların yanı sıra zengin lif içerdiği için sindirim sisteminin düzenli çalışmasına fayda sağlıyor. Bu özelliğiyle de bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık gibi problemlerin önüne geçiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN