Tarlanın ortasından doğal gaz fışkırdı! Duyan poşet poşet götürüyor, şaka değil gerçek

Tarlanın ortasından doğal gaz fışkırdı! Duyan poşet poşet götürüyor, şaka değil gerçek

Banda Davud Şah, Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde bulunan bir kasaba. Burada yerel halk, yüzeye yakın çıkan doğal gazı, kendi geliştirdikleri basit yöntemlerle evlerinde kullanıyor. Doğal gaz, büyük sondaj çalışmaları yerine hortumlarla, milyar dolarlık boru hatları yerine ise 25 kuruşluk poşetlerle taşınıyor.

Doğal gaz, bu kasabada rastlantı eseri tarlalarda bulunmuş. Yoksulluğun hüküm sürdüğü bu bölgede, yerel halk, bu doğal kaynağı canları pahasına kullanıyor. İmkansızlıklar nedeniyle, halk kendi çıkarma, taşıma ve ölçü birimlerini bile geliştirmiş.

img-8916.jpeg

BÖLGEDE ALT YAPI YOK

Altyapının olmadığı bu bölgede, doğal gaz, bir barakadan dağıtılıyor ve poşetlerle taşınıyor. Ölçü birimi olarak ise metreküp yerine, plastik poşet kullanılıyor. Kasabanın girişinde, ellerinde büyük poşetlerle koşturan çocuklar, ilk bakışta eğlenceli bir manzara sunsa da, bu poşetler aslında halkın akşam yemeklerini pişireceği yakıtı taşıyor.

img-8918.jpeg

POŞETLERLE TAŞIYORLAR

Bölge halkı, bu taşıma yönteminin tehlikeli olduğunun farkında. Daha önce bu sebeple birçok ölüm ve yaralanma yaşanmış. Ancak yoksulluk ve pahalılık nedeniyle, halk, mutfak tüpleri yerine, çok daha ucuz olan bu “uçuran balonları” kullanmayı tercih ediyor, ne yazık ki canları pahasına.

Bu durum, hem doğal kaynakların kullanımına dair ilginç bir örnek sunuyor, hem de yoksulluk ve altyapı eksikliğinin ne gibi sonuçlara yol açabileceğini gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN