Taze mi bayat mı böyle anlaşılıyormuş… Canan Karatay, "önce suya atın sonra tüketin" dedi

Taze mi bayat mı böyle anlaşılıyormuş… Canan Karatay, "önce suya atın sonra tüketin" dedi

Sağlıklı yaşam konusunda yaptığı açıklamalarla sık sık gündemde yer alan Prof. Dr. Canan Karatay, kış aylarının vazgeçilmez lezzetine karşı uyarıda bulundu. Balık alırken dikkat edilmesi gerekenleri tek tek açıklayan Karatay, zehirlenmemek için bunlara dikkat edin dedi. İşte balığın taze mi bayat mı olduğunu ortaya çıkaran o yöntem…

Birçok kişiye göre beslenme konusunda farklı önerilerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, kış aylarında sık sık tüketilen balık için herkesi uyardı. Besin değeri ve vitamin deposu açısından son derece önemli olan balığın tazeliğini kontrol etmek için dikkat edilmesi gereken detaylar Canan Karatay'dan geldi. İşte balığın taze mi bayat mı olduğunu ortaya çıkaran o yöntem…

BAYAT BALIK NASIL ANLAŞILIR?

Balıkların bayat olup olmadığını anlayabileceğiniz kolay bir yöntemi sizlerle paylaşıyoruz. Derin bir kap içerisine su doldurduktan sonra balığı içine koyarak tazeliğini kontrol edebilirsiniz. Canan Karatay taze balıkların dibe çökeceğini belirtirken su yüzeyinde kalan balıkların bayat olduğuna değindi.

canan-karatay-balik.jpg

RENGİNE DİKKAT EDİN

Balığın tazeliğine anlayabilmek için karın bölgesine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Karatay, şişkin olması durumunda o balığın bayat olduğunu söyledi. Uzman isim yaptığı açıklama doğrultusunda taze balığın solungaçlarının da kırmızı ve nemli olması gerektiğini vurguladı.

balik-almak-bayat.jpg

AMONYAK KOKUSU VARSA DİKKAT

Balık renginin koyulaşması bayat olduğunu gösterirken taze balıkta deniz kokusu bulunduğunu söyleyen Canan Karatay, balıktan amonyak benzeri bir kokunun gelmesi durumunda ağzınıza sürmeyin diyerek uyardı. Balık almadan önce etine parmağınızla bastırarak kontrol edebileceğinizi belirten Karatay, balığın üzerinde parmak izi kalırsa ya da yumuşak olursa bayatladığını bir göstergesi olduğunu aktardı. Karatay, taze balık etinin daha sert bir yapıda olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN