'Tedbirinizi alın' El Nino belası Türkiye'yi vuracak: Uzman isim tarih vererek uyardı

'Tedbirinizi alın' El Nino belası Türkiye'yi vuracak: Uzman isim tarih vererek uyardı

Son dakika haberi... Nisan ayı ile birlikte başlayan yağışlar etkisini iyice arttırmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Bayramda hava durumu nasıl olacak?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. El Nino tüm Türkiye'yi vuracak! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek uyardı. Hemen tedbirinizi alın! O günlerde göz gözü görmeyecek.

Mart atında etkili olan sıcak hava dalgası Nisan ayı itibari ile yerini sağanak yağışlara bırakmış durumda. Tüm yurtta sağanak yağışlar etkili olurken hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düştü. Uzmanlardan bayram öncesi peş peşe uyarılar gelirken vatandaşlar 'Bayramda hava durumu nasıl olacak? İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. El Nino Türkiye'yi vuracak! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek uyardı. O günlerde sakın dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, bugün yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ghhghggh-25.jpg

Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın iç kesimlerde güney yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BAYRAMDA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Ramazan Bayramı’na günler kala en çok merak edilenlerden biri de Hava Durumu. Arife ve bayramın ilk günü tüm yurt genelinde yağışlı havanın hakim olması bekleniyor. Arife günü, bayramın ilk günü tüm yurtta yağışlı havanın hakim olması bekleniyor. İkinci günden itibaren batı bölgelerinde yağış azalıyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

UZMAN İSİM TARİH VEREREK UYARDI: EL NİNO TÜRKİYE'Yİ VURACAK

Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek vatandaşları uyardı. El Nino'nun Türkiye'yi vuracağını ve yağışların artacağını belirten Ökten, şu uyarılarda bulundu:

"Amerika meteoroloji sitesi Accuweather, Türkiye'nin Mayıs ayında sıcak geçeceğini öngörüyor. Bu sene el nino var. Yaz sıcak olur fakat ani şiddetli hava olayları kaçınılmaz. Tedbirli olunmalı."

b1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

19 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h1.png

20 NİSAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h2.png

21 NİSAN 2023 CUMA GÜNÜ

h3.png

22 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h4.png

23 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN