Tek tip askerlik uygulaması ne zaman başlayacak? İşte yeni askerlik sistemi ile ilgili son gelişme

Tek tip askerlik uygulaması ne zaman başlayacak? İşte yeni askerlik sistemi ile ilgili son gelişme

Tek tip askerlik uygulaması ne zaman başlayacak? Yeni askerlik sistemi ile ilgili son gelişmeler askere gidecek vatandaşları heyecanlandırdı. Yeni askerlik sisteminin detayları belli olmaya başladı. Yeni askerlik sisteminde bedelli sürekli hale getirilecek. Bedelliden yararlananlar bir aylık zorunlu askerlik yapacak. Üniversite mezunları yedek astsubaylık yapabilecek. Lise mezunları için askerlik süresi 9-12 ay olacak. Lise mezunlarına asgari ücret verilecek ve sigorta yapılacak. İşte Tek tip askerlik uygulamasının detayları ve tek tip askerlik uygulaması ile ilgili son dakika haberleri...

Bakan Akar'da tek tip askerlik ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Peki Tek tip askerlik uygulamasına ne zaman geçilecek? Yeni askerlik sistemi detaylarında neler var? Milyonlarca askere gidecek vatandaş Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelecek açıklamayı bekliyor. Milli Savunma Bakanı Akar, askerlik süresi ve tek tip askerlik ile ilgili yeni bir açıklamasında yeni askerlik sisteminde bazı mesleklere özel askerlik gibi bir uygulamanında gelmesi söz konusu olduğunu açıkladı. Ayrıca Bedelli askerlik süresi ve uygulaması ile ilgili detaylarda belli oldu. İşte Tek tip askerlik ile ilgili son dakika askerlik haberleri... 

19-02/10/2019-yeni-askerlik-sistemi.jpg

TEK TİP ASKERLİK NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tek tip askerlik ile ilgili Bakan Hulusi Akar, Tüm bakanlıklarla görüştük, konuştuk, devam ediyoruz" şeklinde bir açıklamada bulundu.

TEK TİP ASKERLİK NEDİR?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tek tip askerliğe ilişkin "Bedelli askerlik, dövizli askerlik, klasik askerlik; 2 - 3 aydan beri çalışma yürütülüyor. Henüz sonuçlanmadı, pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2, 3 ay içinde bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor." dedi.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ: ÖZEL ASKERLİK

Yeni sistemde, bazı meslek gruplarına özel uygulamaların da olacağı ön görülürken, bu kapsamda; öğretmen, hakim, doktor ve bazı akademik alanlarda görev yapan ile sporcular için esneklik getirilebileceği dile getiriliyor.Bu meslek gruplarına üye yükümlülerin mesleki yaşamlarının ve kariyerlerinin etkilenmemesi için onlara uygun zaman dilimlerinde askerlik hizmetinin yerine getirilmesi sağlanacak. Örneğin öğretmenlerin askerlik yükümlülüğünü çoğunlukla yazın yerine getirmeleri sağlanacak.

19-02/10/yeni-askerlik-sistemi-detaylari-1549788136.jpg


YENİ SİSTEM NELER GETİRİYOR?

Yeni sistemde "tek tip askerliğe" geçilmesi ve "kalıcı bedelli" gelmesi öngörülüyor. Buna göre ordu sistemine geçilinceye dek herkes için öngörülen askerlik hizmetinin sağlanması hedefleniyor. Üzerinde çalışılan yeni sistemde bedelliye ihtiyaç duyulmayacak bir yapının seçenek olarak getirilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek tip askerlik ve askerliğin 9 aya düşürülmesi tasarısıyla ilgili açıklama yaptı. Uzun zamandır Milli Savunma Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı tek tip askerlik düzenlemesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a soru yöneltildi. Yeni askerlik yasasına dair konuşan Erdoğan, ''Şu an 3, 6, 9, 12 gibi bir düzenlemenin üzerinde duruluyor'' ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN